ЗСУ просуватимуться в Курській області якнайдалі, доки не зустрінуть сильного опору - експерт

Російські війська утримують ініціативу в бойових діях на території України, в Курській області все навпаки, ЗСУ просуватимуться тут, доки не зустрінуть сильного опору.

Так думку висловив в ефірі Естонського TV генерал-майор запасу, член партії Isamaa («Вітчизна») Нееме Вялі, передає Укрінформ.

За словами Вялі, у Курській області було помічено невеликі російські підрозділи, які до цього воювали в Донецькій області. «Відбулося деяке відведення сил, але, на жаль, не в такому обсязі, щоб це збило темп російського наступу в Донецькій області", - сказав В'ялі.

Він також додав, що в Курській області ініціатива знаходиться в руках ЗСУ, а Росія, хоч і розмістила там війська, але не змогла організувати управління ними. Вялі вважає, що українські війська будуть просуватися в Курській області, доки не зустрінуть організованого опору.

«Можна припустити, що активні розвідувальні групи з української сторони знаходяться ще глибше на російській території. Я думаю, що українці намагатимуться просунутися якнайдалі, але якщо вони зіткнуться з сильним і організованим опором, то, швидше за все, припинять просування і шукатимуть хороші географічні позиції, де було б простіше оборонятися», – зазначив Вялі.

Читайте також: Курська операція йде за планом - Зеленський

Що стосується ситуації під Покровськом, то експерт оцінив її, як надзвичайно складну, підкресливши важливе логістичне значення цього міста. За його оцінкою, щоб зупинити наступ, українцям потрібно загнати російські війська в котел, тобто атакувати їх із флангів. Але питання в тому, чи є в українців достатньо резервів для цього.

Як повідомляв Укрінформ, за даними генштаба ЗСУ на Покровському напрямку армія РФ здійснила сьогодні 29 штурмових дій у районах Воздвиженки, Зеленого Поля, Миролюбівки, Новогродівки, Крутого Яру, Гродівки та Михайлівки. 18 ворожих атак захисники України відбили, 11 боїв ще тривають.

Щодо операції Сил оборони в Курській області Президент Володимир Зеленський заявив, що вона виконує свої завдання та йде за планом.

Фото: Siim Lõvi/ERR