У звітах ISW з'явився новий розділ про операції ЗСУ на території Росії

Інститут вивчення війни (ISW) у звітах про російське вторгнення в Україну запровадив новий розділ – "Українські операції в Російській Федерації".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ISW.

"ISW представляє новий розділ "Оцінки наступальної кампанії РФ" (війни Москви проти України – ред.) – "Українські операції в Російській Федерації", в якому відстежуватиме українські наземні атаки, наступальні операції та дальні удари на території РФ", - йдеться у повідомленні.

Надалі ISW буде повідомляти в цьому розділі про тактичні оновлення щодо українських наступальних операцій у Курській області.

У цьому розділі аналітики ISW також відстежуватимуть українські удари з великої відстані по цілях на території РФ. Однак ISW не даватиме оцінок щодо цілей та можливостей України.

У новому розділі аналітики зазначають, що російські війська нещодавно відновили втрачені позиції на схід від н.п. Коренево на тлі продовження українського наступу в Курській області 2 вересня.

Геолокаційні кадри, опубліковані 2 вересня, вказують на те, що російські війська нещодавно відновили втрачені позиції поблизу Ольгівки (на схід від Коренево), за оцінками фахівців ISW, українські підрозділи, ймовірно, відійшли з цього населеного пункту.

Разом з тим російський так званий "військовий" блогер стверджує, що українські війська незначно просунулися вперед поблизу Погребків та Малої Локні (на північний захід від Суджі), а також, що російські війська раніше залишили позиції в межах цих населених пунктів, щоб уникнути оточення.

Читайте також: Росія перекинула кілька підрозділів із Покровського напрямку в Курську область - ISW

Російські джерела стверджують, що 1 та 2 вересня українські війська проводили штурмові операції на південний захід від Кореневого біля Комарівки; біля самого Кореневого; на схід від Кореневого біля Ольгівки та Крем'яного; на північний захід від Суджі біля Малої Локні; на північ від Суджі біля Черкаського Поперечного та Російського Поперечного; на північний схід від Суджі біля Великого Солдатського та Мартинівки; а також на південний схід від міста Суджа.

Як повідомлялося, у звіті Інституту вивчення війни (ISW) зазначалося, що операція ЗСУ в Курській області викликала стурбованість у російському суспільстві, однак інформаційні кампанії Кремля пом'якшують внутрішню втому від війни та дають гнучкості у виборі стратегії ведення затяжної війни на виснаження проти України.