СБУ додатково перевірить Гладкого - на цей час його усунуть з посади начштабу Сил безпілотних систем

Начальник штабу командування Сил безпілотних систем Роман Гладкий буде усунений від виконання службових обовʼязків на час перевірки Службою безпеки України.

Про це повідомив у Телеграмі Генеральний штаб ЗСУ за результатами засідання Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, передає Укрінформ.

"...Головнокомандувачем Збройних сил України прийнято рішення щодо проведення додаткової спеціальної перевірки органами СБУ начальника штабу командування Сил безпілотних систем капітана першого рангу Романа Гладкого. На час перевірки він буде усунений від виконання службових обовʼязків за посадою", - заявили у Генштабі.

Читайте також: Рада підтримала створення Сил безпілотних систем у ЗСУ

Як повідомлялося, 31 серпня у Збройних силах України у зв’язку із поширенням у медіа та соцмережах інформації про призначення Романа Гладкого начальником штабу командування Сил безпілотних систем заявили, що Гладкий – офіцер з багаторічним досвідом, має відповідну військову освіту та значний досвід служби на керівних посадах у ЗСУ. У тому числі, у 2020 - 2023 роках – на посадах заступника начальника Об'єднаного штабу командування Об’єднаних сил, а згодом заступника командувача Об'єднаних сил ЗСУ.

Він проходив спеціалізовану підготовку в Канаді, а з початком широкомасштабної агресії РФ - виконував завдання на різних напрямках, зокрема під час організації протидесантної оборони узбережжя в Одесі.

За наявною інформацією, упродовж 2018 – 2019 років капітан 1-го рангу Гладкий пройшов усі необхідні перевірки Службою безпеки України, має допуск до роботи з відомостями з найвищим ступенем секретності, заявили у ЗСУ.

У квітні 2018 року Гладкий був відсторонений, а потім звільнений з посади начальника штабу Військово-морських сил України, яку обіймав з липня 2016 року. Тоді з'явилась інформація про наявність російського громадянства у його дружини, яка мешкає в окупованому Криму разом із донькою - спортсменкою, яка брала участь у змаганнях з плавання за Центральний спортивний клуб армії РФ.

26 червня 2024 року Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив рішення Ради національної безпеки й оборони про створення у структурі ЗСУ Сил безпілотних систем.

10 червня командувачем Сил безпілотних систем ЗСУ призначили полковника Вадима Сухаревського.

Фото: mil.gov.ua