У Польщі знову піднімали винищувачі під час ракетного обстрілу України

У Польщі цієї ночі по тривозі піднімали у повітря винищувачі F-16 під час ракетного обстрілу Росією території України.

Про це повідомило у мережі XОперативне командування ЗС РП, передає Укрінформ.

“Це ще одна дуже напружена ніч для всієї системи протиповітряної оборони Польщі через активність дальньої авіації Російської Федерації, яка завдає ударів по об’єктах, розташованих, зокрема, у західній частині України… Розпочато всі необхідні процедури для гарантування безпеки повітряного простору Польщі, а Оперативне командування здійснює моніторинг ситуації»,- зазначалось у повідомленні.

У командуванні зауважили, що востаннє така активність російської авіації спостерігалася проти ночі 2 вересня.

Наголошується, що через активність польської та союзницької авіації у південно-східній частині Польщі може спостерігатися підвищений рівень шуму.

Читайте також: Удар по Кривому Рогу: пошкоджені чотири навчальні заклади і готель

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський вважає, що деякі сусідні країни, зокрема Польща, могли б збивати російські ракети на заході України.

МЗС Польщі у коментарі Укрінформу повідомляло, що у РП з технічної та юридичної точок зору розглядаються питання щодо можливого залучення систем ППО до збиття російських ракет поблизу кордонів країни, але жодних рішень з цього приводу не ухвалено.

Під час нещодавнього візиту до Києва президент Польщі Анджей Дуда заявляв, що у НАТО немає спільної думки щодо збиття російських ракет засобами країн Альянсу над територією України, але вони можуть дійти згоди з цього приводу.

Згодом заступник міністра національної оборони Польщі Павел Залевський заявив, що польська протиповітряна оборона не збиватиме російські ракети та ударні дрони над територією України.

Водночас глава МЗС РП Радослав Сікорський вважає, що польська ППО має збивати російські ракети і дрони над територією України, якщо вони загрожують Польщі. Водночас у МЗС Польщі Укрінформу зауважили, що це особиста думка міністра, і вона не є позицією уряду.