ВР підтримала спрощення забезпечення землями Сил оборони

Верховна Рада України ухвалила закон щодо спрощення процедури зміни цільового призначення особливо цінних земель та земельних лісових ділянок для розміщення на них і постійної діяльності військових частин.

Про це повідомив народний депутат України з парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

За ухвалення у другому читанні законопроєкту №11335 проголосували 284 народних депутати.

Метою законопроєкту є створення правової основи для спрощення процедури зміни цільового призначення особливо цінних земель та земельних лісових ділянок з метою їх використання для розміщення і постійної діяльності військових частин, установ, військово-навчальних закладів, підприємств та організацій Збройних сил України, інших військових формувань.

Пропонується спростити процедуру зміни цільового призначення особливо цінних земель та земельних лісових ділянок, які будуть викоритовуватися для розміщення і постійної діяльності військових.

Також передбачено звільнити ЗСУ, інші військові формування, утворені відповідно до законодавства України, від відшкодування втрат лісогосподарського виробництва у разі використання ними земельних ділянок.

Читайте також: За спорудження фортифікацій на сільгоспземлях аграріям планують виплачувати компенсацію

Водночас, з метою запобігання корупції, заборонено змінювати цільове призначення згаданих ділянок та будувати на них соціально-культурні об’єкти і житло.

Як повідомлялось, на Вінниччині за рішенням суду в розпорядження держави повернули незаконно приватизовані землі оборони вартістю 28 млн грн.