Цьогоріч виробництво української зброї зросло вдвічі - Прем'єр

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що, за підсумками 2024 року, зростання українського оборонно-промислового комплексу має бути не меншим, аніж минулого.

Про це Прем'єр-міністр заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перед новим керівником Мінстратегпрому Германом Сметаніним стоїть спектр завдань - стимулювати нові розробки та скорочувати їхній шлях від дослідних зростків до серійного випуску. Знаходити кошти, зокрема партнерів, для замовлень на вітчизняну зброю. Забезпечити чесну конкуренцію на ринку озброєння. Збільшити кількість контрактів щодо спільних виробництв з партнерами та реалізувати ті домовленості, які вже укладені. За підсумками року ріст ОПК має складати не менше, ніж минулого року», - сказав він.

Шмигаль наголосив, що в питанні нарощення оборонно-промислового комплексу вже багато чого зроблено.

«Минулого року виробництво зброї зросло втричі. За вісім місяців 2024 року - вдвічі. Виробляємо дрони, артилерію, бронетехніку, снаряди. Маємо успіхи в ракетній програмі», - поінформував він.

Читайте також: Шмигаль - про нічну атаку: Партнери України можуть зупинити російський терор

Глава уряду додав, що Україна започатковує спільні виробництва з партнерами.

«Робимо ставку на інновації та інтеграцію до європейського ринку збройного виробництва. Дякую за цю роботу Олександру Камишину», - сказав Прем'єр.

Як повідомлялося, 4 вересня Верховна Рада підтримала відставку Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості. 5 вересня міністром з питань стратегічних галузей промисловості призначили Германа Сметаніна.