Костін: Маємо спільний із МКС план розслідування російських воєнних злочинів

Фото

Українські правоохоронці мають спільний з Міжнародним кримінальним судом план розслідування російських воєнних злочинів в Україні.

Про це повідомив генпрокурор Андрій Костін на спільній з прокурором МКС Карімом Ханом пресконференції на подвірʼї дитячої лікарні «Охматдит», передає кореспондент Укрінформу.

«Ми, безумовно, плануємо нашу роботу. Я не можу давати вам деталі, але у нас є план, є робочі групи по відповідних напрямках, і, що головне, ми працюємо з командою МКС на щоденній основі. Не відбувається жодного дня, щоб наші слідчі і прокурори не працювали з командою польового офісу МКС в Україні або командою МКС у Гаазі», – сказав він.

За словами генпрокурора, українські правоохоронці разом з МКС розслідують кіберзлочини і злочини проти екології, які до цього раніше ніколи не розслідувалися на рівні МКС.

«У нас з Карімом Ханом є спільне бачення, яким чином має відбуватися відновлення справедливості. І це бачення виглядає таким чином, що ми маємо відновлювати справедливість вчасно», – додав генпрокурор.

Пресконференція генпрокурора Костіна і прокурора МКС К. Хана біля Охматдиту / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Як повідомлялося, Офіс прокурора МКСрозслідує кібератаки на українську інфраструктуру як воєнні злочини.

З березня 2022 року Офіс МКС проводить незалежне розслідування російських воєнних злочинів, скоєних в Україні.

У вересні 2023 року Міжнародний кримінальний суд відкрив свій офіс у Києві. Головним напрямком його роботи є розслідування справ, що перебувають на розгляді Суду від початку збройної агресії РФ проти України.