Країну атакували кілька груп «Шахедів», у низці областей оголошували повітряну тривогу

У низці областей оголошували повітряну тривогу через атаку «Шахедів».

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ в Телеграмі, передає Укрінформ.

22:17 - "Кілька груп шахедів на Сумщині курсом на південний захід!  Група шахедів на межі Харківської та Сумської областей курсом на Полтавщину!  Група шахедів на Полтавщині курсом на Кременчук!" - йдеться у дописі.

23:10 - Повітряні сили передають про зміну руху БПЛА: "Група шахедів продовжує курс в Дніпропетровській області курсом на Дніпро! група шахедів рухається в Полтавській області курсом на північний схід! група шахедів на Чернігівщині рухається вздовж державного кордону курсом на захід! група шахедів на Миколаївщині курсом на північний-захід!"

23:51 - "Шахеди" продовжують рух, повідомляють у Телеграмі Повітряні сили: "Група шахедів на Сумщині курсом на Суми! Група шахедів на Полтавщині курсом на Полтаву! Група шахедів на Дніпропетровщині курсом на захід та північний-захід! Група шахедів на Херсонщині та Миколаївщині курсом на північний-захід! Група шахедів на Кіровоградщині курсом на захід!"

00:26 - "група шахедів на Сумщині, курс південно-західний! група шахедів на Полтавщині, курс на захід! група шахедів на Дніпропетровщині! Курс західний! група шахедів на Кіровоградщині! Курс на захід! група шахедів на Миколаївщині! Курс північно-західний! група шахедів на Херсонщині! Курс західний!" - передають Повітряні сили.

01:10 - Повітряні сили -  про подальший рух "Шахедів" у Телеграмі: "Група шахедів продовжує рух: з Харківщини курсом на південний-захід! з Полтавщини курсом на північний-захід! з Дніпропетровщини на захід та північний-захід! з Херсонщинина північний-захід! з Миколаївщини та Кіровоградщини — на північний-захід! з Черкащини на північний-захід! з Київщини на південь!"

02:57 - Шахеди продовжують рух, зазначають Повітряні сили: Сумщина — в напрямку Бєлгорода. Дніпропетровщина — курсом на Кіровоградщину! Полтавщина — в напрямку Черкаської області та Дніпропетровської! Чернігівська область — в напрямку Полтавської та Київської областей! Житомирська область — в напрямку Хмельницької! Вінницька область — в напрямку Хмельницької та Житомирської областей! Хмельницька область — курсом на північ на межі з Тернопільською областю!

04:28 - "На Полтавщині в північному та західному напрямках! На Черкащині рухаються на північ! На Кіровоградщині рухаються на захід! На Вінничині рухаються на захід!" - у Телеграмі Повітряні сили ЗСУ відстежують рух "Шахедів".

05:05 - БПЛА змінюють напрямки, повідомляють Повітряні сили: "на Київщині курсом на Київ та Білу Церкву! На Полтавщині курсом на Черкащину! На Вінниччині курсом на Хмельниччину!"

05:35 - БПЛА продовжують рух, зазначають у Телеграмі Повітряні сили: на Чернігівщині на північ курсом на Чернігів! На Київщині курсом на Київ з південного-заходу та південного-сходу! Західніше Кременчука курсом на захід!

06:28 - Повітряні сили повідомляють про рух "Шахедів": "На Чернігівщині курсом на Полтавщину! На Київщині напрямком на Черкащину! На Хмельниччині курсом на Хмельницький!"

Як повідомляв Укрінформ, у Києві та низці областей оголошували повітряну тривогу через загрозу балістики.

Фото ілюстративне / Aleksandr Gusev/PACIFIC P/SIPA