Зеленський: Якщо знімуть обмеження на зброю, до якої немає ракет, це не буде зняттям обмежень

Під час зустрічі з державним секретарем США Ентоні Блінкеном та міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Ламмі українська сторона навела бачення того, яке зняття обмежень на далекобійні удари по Росії необхідне Україні.

Про це Президент України Володимир Зеленський розповів під час пресконференції з Президентом Литви Гітанасом Науседою, передає кореспондент Укрінформу.

«Вчора була зустріч з держсекретарями двох держав - Сполучених Штатів Америки і Об'єднаного Королівства Британії. Зустріч була дуже серйозною. Україна була щодо далекобійності на цій зустрічі дуже підготовлена, дуже переконливою і дуже детальною», - зазначив він.

За словами Зеленського, міжнародні партнери сприйняли всі деталі та всі сигнали, які звучали від української сторони.

«Треба бути відвертими: затягування процесу щодо використання нами відповідної зброї по військових цілях на території Російської Федерації призводить до того, що Росія займається переміщенням цих військових цілей глибше на свою територію», - акцентував він.

Читайте також: Зеленський назвав деструктивним китайсько-бразильський «мирний план»

Глава держави зауважив, якщо знімаються обмеження партнерами, то дуже хотілось б, щоб це була стратегія перемоги України, а не політична стратегія.

«Якщо можна застосовувати зброю, то треба, щоб можна було її застосовувати, як нам потрібно, щоби уражати військові цілі. Якщо знімається обмеження на якусь зброю, до якої немає ракет, це не зняття обмежень, це інший вид, як не давати позитивного рішення щодо застосування відповідної зброї. Ось так ми це сприймаємо. І в цьому я був дуже прямий вчора», - наголосив Президент.

Читайте також: Блінкен розповів про зустрічі в Києві: Йшлося про далекобійні удари та ситуацію на фронті

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський обговорив із держсекретарем США Ентоні Блінкеном та державним секретарем у закордонних справах, справах Співдружності Націй та розвитку Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Девідом Ламмі питання далекобійної зброї і потреби Сил оборони.