Бої тривають на семи напрямках, на Курахівському - ситуація найгарячіша

Дані Генштабу

На фронті від початку доби відбулися 69 бойових зіткнень, на семи напрямках фронту бої тривають, найнапруженішою ситуація є на Курахівському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 п'ятниці, 13 вересня.

Ситуація на лінії бойового зіткнення, згідно з даними Генштабу, залишається напруженою. Українські захисники продовжують активно протидіяти ворогу, завдаючи йому втрат у живій силі і техніці.

Війська РФ не припиняють завдавати ударів по прикордонних населених пунктах Сумської, Чернігівської та Харківської областей.

Від російських обстрілів зі ствольної артилерії й реактивних систем залпового вогню постраждали райони Семенівки, Старикового й Відродженівського.

Ударів вісьмома керованими авіабомбами загарбники завдали по районах Павлівки, Охтирки, Ямпіля та Кислої Дубини.

Читайте також: Війська РФ не змогли досягти суттєвого прогресу в Курській області - розвідка Естонії

Продовжують бомбардувати росіяни й власну Курську область. Встановлено, що за поточну добу вони скинули на її територію 16 КАБів.

На Харківському напрямку армія РФ один раз безуспішно атакувала оборонні рубежі поблизу Гатища.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили дві ворожі атаки неподалік від Петропавлівки і Стельмахівки. Ще три бойові зіткнення тривають поблизу Синьківки, Глушківки й Лозової.

На Лиманському напрямку за день російські війська здійснили 14 атак біля Копанок, Греківки, Макіївки, Невського, Ямполівки, Торського, Серебрянки й Білогорівки. 10 боєзіткнень уже завершені, ще чотири тривають.

Штурмову авіацію загарбники задіяли по районах Новоєгорівки й Серебрянського лісництва.

Читайте також: За останні кілька тижнів понад 100 ракет і дронів пролетіло біля АЕС - Енергоатом

На Сіверському напрямку росіяни проводили наступальні дії в районах Верхньокам’янського, Спірного та Виїмки. "Сили оборони України стійко стримують ворога. Наразі відбито три атаки окупантів", – поінформували в Генштабі.

На Краматорському напрямку армія РФ тричі штурмувала українські позиції поблизу Часового Яру та Андріївки. Один бій завершений, ще два тривають.

Керованими авіабомбами й некерованими авіаракетами загарбники вдарили по Бондарному й Часовому Яру.

На Торецькому напрямку за підтримки авіації російські війська двічі атакували в районі Дачного. Дев'ять керованих авіабомб скинули на в райони Торецька, Костянтинівки, Щербинівки та Петрівки.

На Покровському напрямку від початку доби ворог 11 намагався потіснити Сили оборони із займаних позицій у районах Зеленого Поля, Воздвиженки, Новоолександрівки, Миролюбівки, Новотроїцького та Гродівки. Захисники України стримують натиск, дев’ять атак уже відбили, ще два боєзіткнення тривають.

На Курахівському напрямку російська армія здійснила 21 атаку поблизу Українська, Желанного Першого, Георгіївки, Костянтинівки й Катеринівки. На цей час тривають чотири бої в районах Костянтинівки та Желанного Першого.

На Времівському напрямку Сили оборони відбили чотири ворожі штурми неподалік від Катеринівки, Вугледара й Золотої Ниви. Ідуть ще три боєзіткнення у районі Вугледара.

На Придніпровському напрямку українські оборонці відбили одну атаку, ще одна триває.

Миколаївка, Одрадокам’янка та Козацьке зазнали ворожого удару некерованими авіаракетами.

На Оріхівському й Гуляйпільському напрямках російські війська станом на цей час до атакувальних дій не вдавалися.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби на фронті відбулися загалом 143 бойові зіткнення.