Президент подякував бойовим бригадам ЗСУ, які поповнюють обмінний фонд

Володимир Зеленський подякував за хоробрість бойовим бригадам ЗСУ, які поповнюють обмінний фонд для України, зокрема в Курській області.

Як передає Укрінформ, про це глава держави повідомив у вечірньому зверненні.

«Провели ще один обмін. 103 захисники України повернуто з російського полону. Хлопці були в неволі ще з двадцять другого року – з перших місяців війни. Це воїни Збройних сил України, Національної гвардії, прикордонники, поліцейські, воїни інших елементів наших Сил оборони та безпеки України. Захисники, зокрема, Київщини, Донеччини – це і Маріуполь, і «Азовсталь», і інші частини області. Також захоплені в полон на Харківщині, Херсонщині», - розповів Президент.

Відео: ОП

Зеленський зазначив, що серед тих, кого повернули із полону, є захисники у тяжкому стані – після поранень. Усім їм буде надана необхідна допомога.

«Дякую нашій команді, яка займається обмінами. І дякую за хоробрість усім нашим бойовим бригадам, які поповнюють обмінний фонд для нашої держави. І зокрема, наша операція в Курській області дала необхідний поштовх», - підкреслив глава держави.

Читайте також: Сирський: Продовжуємо наповнювати обмінний фонд

Президент також відзначив державними нагородами воїнів-танкістів з нагоди їхнього професійного свята - Дня танкових військ України.

Він повідомив, що підписав відповідний указ.

«Я дякую кожному воїну, а також усім, без кого танкові війська не змогли б функціонувати, а це і хлопці-ремонтники, а також кожен, хто тренує наших танкістів і хто бореться в дипломатичній площині для того, щоб Україна отримувала бойові машини», - наголосив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня з російського полону вдалося повернути 103 українців.

Фото: ОП