Небезпечні ігри: навіщо кремлівські спецслужби роздмухують міжнаціональну ворожнечу

Зауваги стосовно нацистськи забарвленої «хресної ходи» у Санкт-Петербурзі

Ну що, кремлівські чекісти, вирішили пограти “у нацизм“.

Хресна хода у Санкт-Петербурзі 12-го вересня, формально присвячена якомусь там “переносу” мощів Олександра Невського, пройшла під бадьорими нацистськими лозунгами й за активної участі “резко правых” організацій з потужними зв’язками у тамошньому “ге-бе” (від “Северного человека” та “Русской общины”, до “Царьграда”).

Усього Невским проспектом прогулялися десь під 60-65 тисяч відвертих руЗьких нациків, які скандували про “русские вперёд”, або “мы – русские, с нами бог” ну й т.д.

Перед ними навіть виступив сектант-“патриарх” Гундяй, на тему “русского стержня” та “исключительной роли русских”.

Й все це, під охороною та супровідом поліції, за участі діючих російських військовослужбовців, слухачів військово-навчальних закладів та при дбайливому піклуванні місцевої фи-си-би.

Треба розуміти, “инакомыслящие” закінчились, плавно та поступово переходять до “инородцев та иноверцев”.

Але я не вірю, що лубянська опг не розуміє причинно-наслідкових зв’язків, особливо – саме в цьому контексті.

Вони не можуть не усвідомлювати того – чим саме можуть закінчитися всі ці їх ігри “у нацизм”.

Пуйлова федерація, об’єктивно – далеко не моноетнічна чи монорелігійна країна, її складають, ну дуже РІЗНІ народи та етнічні, релігійні групи й прошарки + числені мігранти-заробітчани з цілого ряду країн.

По суті, це своєрідний казан, в якому на дні та всередині вже починає потроху бурлити дуже “ядрёное варево”. Рішення кремлівського режиму – підкинути під нього трохи “арийских дров”, як на мене, ну дуже “дискусійне” та ризиковане, в цьому відношенні.

Достатньо буде першого “великого погрому” у більш-менш значному масштабі із жертвами та фатальними наслідками.

А він, судячи з кількості учасників у відвертому нацистському шабаші в “Питере” 12-го вересня, очевидно – вже не за горами.

До речі, нальоти руЗьких нациків на ринки та “места компактного проживания мигрантов” вже стають РЕГУЛЯРНИМИ.

Причому, що характерно, у значній своїй більшості вони відбуваються “совместно с правоохранительніми органами”, на відміну від попередніх “ексцесів”, довоєних часів.

Для того, аби переконатися в цьому, достатньо зайти на місцеві ресурси (в тому числі, офіційні, які належать владі, або провладних ЗМІ) у багатьох російських регіонах, де “видео с рынков”, з обов’язковою “проверкой законности работы торговой точки” та “соблюдением законности в сфере миграционной политики”, складають якщо не значну більшість, то дуже значну частину загального контенту.

Поки що у цьому відношенні випадки із застосуванням насильства поодинокі та не отримали широкого розповсюдження. Але, ситуація “с инородцами” на ри-фи вже набула цілком очевидної тенденції до загострення.

Поки що вони шукають евреїв у двигунах пасажирських літаків чи ганяють таджиків-гастрабайтерів по Підмосков’ю, але момент, коли почнуть самотужки “лінчувати”, явно – вже суттєво наблизився.

Дуже показовим у цьому відношенні є очевидний факт – тамошня “че-ка” та влада вже перейшли майже до відкритого створення добре організованих й підконтрольних їм структур та формацій рузьких ницистів, із відвертою орієнтацію на широке та регулярне застосування ними насильства. Раніше, вони утаємничували свої зв’язки із такого роду рухами та показово їх “переслідували”, тепер, майже відкрито демонструють свою причетність до їх створення та діяльності.

Навіть у цьому сенсі, намагаються підвести ідеологічний фундамент під дії свого війська в Україні (Гундяй, на цей рахунок, відверто вимагає від народу “поддержки и единения” з нинішньою владою на основі “собирания земель русских” та визнання “исключительной роли русских” на самій росії).

На росії нині тонка межа між “формуванням скреп” та відвертим переслідуванням усіх “не русских” (навіть, якщо вони громадяни ри-фи) поступово плавиться та розпадається, й закінчитися все це може – тілько за одним варіантом (сценарієм).

Костянтин Машовець, координатор групи «Інформспротив»

«Інформаційний спротив»