Страта мечем українського бійця: проводяться невідкладні слідчі та розшукові дії

Правоохоронці розпочали розслідування за фактом ймовірної страти українського військовослужбовця представниками ЗС РФ.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

Як зазначається, 17 вересня 2024 року в одному з Telegram-каналів опубліковано допис щодо ймовірної страти українського захисника представниками ЗС РФ у місті Новогродівка.

На оприлюднених фото видно, що окупанти встромили меч у тіло військовослужбовця Сил оборони України. На зображенні у вбитого військовослужбовця відсутнє екіпірування та липка стрічка на одній з рук.

Фото: ОГП

Працівники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях зареєстрували кримінальну справу за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Правоохоронці проводять невідкладні слідчі та розшукові дії. Досліджують обставини вчиненого правопорушення для встановлення причетних та винних осіб.

Читайте також: Росіяни стратили мечем українського військовополоненого - Лубінець

«Злочинний режим продовжує цілеспрямовану політику зі знищення всього українського, демонструючи на увесь світ свою надзвірячу жорстокість та цинічно зневажаючи будь-які цінності та норми цивілізованого світу. Наша мета — знайти і покарати кожного, хто причетний до цих злочинів. Світ має бачити звірства окупантів і рішуче реагувати на кожен такий випадок», - наголосив генпрокурор Андрій Костін.

Як повідомляв Укрінформ, станом на початок вересня українські правоохоронці розслідували 28 кримінальних проваджень за фактами вбивств 62 українських військовополонених, у цих провадженнях повідомлення про підозру отримали 4 військовослужбовці РФ.