Ворог всю ніч і ранок атакував Україну «Шахедами», оголошували тривогу у низці областей

Оновлено

Російські війська ввечері 17 вересня запустили по Україні «Шахеди». Атака безпілотників тривала всю ніч і ранок.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ, передає Укрінформ

«Харківська область - загроза застосування ударних БпЛА!» - йдеться в повідомленні.

Пізніше Повітряні сили поінформували: «Група БпЛА у Харківській області курсом на Полтавську область».

Повідомляється також про БпЛА на Сумщині курсом на Полтавщину.

"Шахеди" дісталися півночі Полтавщини, інформують Повітряні сили.

22:50 - "БпЛА на Сумщині! Курсом на південь, один на півночі в районі кордону з рф. БпЛА на Полтавщині поблизу Миргорода та на півночі в південному напрямку. "Шахеди" на Миколаївщині. Курс на захід", - передають Повітряні сили у Телеграмі.

23:11 - "Шахеди" змінюють напрямки руху: "1. БпЛА у Сумській області, південно-західному напрямку. 2. Нова група БпЛА на півночі Херсонській області, південно-західному напрямку. 3. БпЛА в центрі Полтавщини, курс західний. 3.БпЛА у Миколаївській області курсом на Одещину".

23:38 - Повітряні сили надалі відстежують рух БПЛА: 1. БпЛА на межі Черкаської області, в напрямку Київщини 2. БпЛА на півночі Одеської області курсом на Вінниччину

00:03 - "Шахеди" на заході Полтавщини на схід Черкаської області! "Шахеди" на півночі Харківщини курс на південь! "Шахеди" на сході Київської області в напрямку Білої Церкви! Група "Шахедів" на сході і заході Миколаївщини курс на захід! "Шахеди" на півночі Одеської області в напрямку перетину Вінниччини та Кіровоградщини!" - повідомляють Повітряні сили.

00:23 - ударні БПЛА продовжують рух, повідомляють Повітряні сили: 1. БпЛА в Київській області, наближається до Білої Церкви, можлива робота ППО. 2. БпЛА з Харківщини курсом на Полтавщину. 3. БпЛА на межі Миколаївської та Одеської областей.

00:43 - ударні БПЛА рухаються у напрямку Києва, зазначають Повітряні сили, в області оголошено повітряну тривогу: "Шахеди"з Білої Церкви в напрямку столиці. "Шахеди" на сході Київської області в напрямку Білої Церкви! "Шахеди" на півночі Полтавщини в напрямку Київщини та на півдні в напрямку Дніпропетровської області. Група "Шахедів" на сході Миколаївщини курс на захід! "Шахеди" на півночі Одеської області в напрямку Вінниччини.

01:23 - Повітряні сили оновили дані щодо "Шахедів": Група "Шахедів" на Миколаївщині. Курс північно-західний. БпЛА на межі Миколаївської та Кіровоградських областей. "Шахеди" на Кіровоградщині Курс в напрямку Черкащини. "Шахед" на Сумщині. Курс західний.

Читайте також: Масована атака росіян на Запоріжжя: двоє загиблих і п'ятеро поранених

02:38 - Повітряні сили у Телеграмі інформують про напрямки руху БПЛА: "Шахеди" на півдні Київщини курс на північ! "Шахеди" на межі Чернігівської та Полтавської областей.

04:37 - "Шахеди" продовжують рух, повідомляють Повітряні сили: Шахеди" на Чернігівщині курс на північ! "Шахеди" на Сумщині курс на північ!

04:56 - ударні БПЛА змінили курс, зазначають Повітряні сили: "Шахеди" в Сумській області курс на захід та один БпЛА на межі Полтавщини. "Шахед" на Чернігівщині курс на захід.

05:25 - Повітряні сили попереджають про загрозу ударних БПЛА: "Шахеди" з Полтавщини та Чернігівщини курс на захід на Київщину.

06:36 - "Шахеди" продовжують рух, зазначають у Телеграмі Повітряні сили: "Шахеди" на півдні Сумщини. Курс на Полтавщину. БпЛА на Полтавщині рухаються в західному напрямку. "Шахед" на Черкащині.Курс в південному напрямку. "Шахеди" на Київщині та Житомирщині. Курс західний.

07:19 - "Вінницька та Рівненська область - загроза застосування ударних БпЛА", - наголосили в Повітряних силах. Також загроза застосування дронів була оголошена у Кіровоградській області.

07:54 - "Шахеди" на Черкащині рухаються курсом на захід! Ще одна група, за даними Повітряних сил, на Рівенщиніі курсом на південний захід. Вінницька область - відбій загрози застосування ударних БпЛА.

08:05 - "Шахеди" на  півдні Сумщини. Курс  на Полтавщину, зазначили в Повітряних силах. БпЛА на Полтавщині рухаються в  напрямку Кременчука. "Шахеди" на Кіровоградщині. Курс в південному напрямку.

09:02 - Безпілотники східніше Кропивницького, курс західний, інформують Повітряні сили. Крім того, повідомляється про пуски КАБ тактичною авіацією на Сумщині.

09:25 - БпЛА на межі Кіровоградської та Черкаської областей, курс північний, зазначили в Повітряних силах.

09:38 - оголосили відбій загрози.

Як повідомляв Укрінформ, у Тверській області Росії безпілотник влучив у склад боєприпасів, після вибухів сталася пожежа, населення евакуюють.