На фронті за добу - 194 боєзіткнення, більшість на Покровському та Курахівському напрямках

Дані Генштабу

На фронті минулої доби, 17 вересня, були зафіксовані 194 бойові зіткнення Сил оборони України з російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці про ситуацію станом на 8:00 середи, 18 вересня.

Вчора росіяни завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах 72 авіаудари, зокрема скинули 120 КАБів. Також ворог здійснив 4800 обстрілів, з них 154 - із реактивних систем залпового вогню.

Російська армія завдавала авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Тимофіївка, Сенькове, Осиново, Ківшарівка, Глушківка, Новоосинове, Богуславка Харківської області; Твердохлібове Луганської області; Часів Яр, Краматорськ, Дружба, Щербинівка, Петрівка, Єлизаветівка, Костянтинівка, Курахове Донецької області та Вербове у Запорізькій області.Вчора авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони завдали п’ять ударів по районах зосередження росіян, одній РСЗВ, трьох пунктах управління та польовому складу боєприпасів.

Читайте також: На Сумщині прикордонники збили «Шахед» зі стрілецької зброї

На Харківському напрямку відбулося одне бойове зіткнення в районі Вовчанська.

За підтримки авіації ворога на Куп’янському напрямку за добу відбулося 13 ворожих атак. Сили оборони відбивали ворожі штурмові дії біля Синьківки, Новоосинового, Кругляківки, Андріївки, Колісниківки, Петропавлівки та Лозової.

На Лиманському напрямку ворог атакував 14 разів. Намагався просунутись неподалік Чернещини, Дружелюбівки, Макіївки, Торського та Невського.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали дві штурмові дії російських загарбників поблизу Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку росіяни атакували десять разів поблизу Часового Яру, Ступочок, Кліщіївки та Білої Гори. Ситуація контрольована.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 15 атак неподалік Щербинівки, Торецька, Дачного та Неліпівки.

На Покровському напрямку Сили оборони відбивали 51 штурмову і наступальну дію агресора у бік населених пунктів Гродівки, Новоторецького, Новогродівки, Миколаївки, Українська, Олександрополя, Воздвиженки, Маринівки та Зеленого Поля. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Гродівки та Новогродівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 49 атак в напрямку Цукуриного, Желанного Першого, Гірника, Катеринівки, Георгіївки та Костянтинівки, ворог активно застосовував штурмову та бомбардувальну авіацію.

На Времівському напрямку, за уточненою інформацією, росіяни здійснили шість атак Сил оборони неподалік Вугледара та Новоукраїнки.

Неспокійно було на Гуляйпільському напрямку, тут ворог здійснив два безуспішні наступи в районі Гуляйполя.

На Оріхівському напрямку відбулося вісім безуспішних для ворога бойових зіткнень неподалік Малої Токмачки, Новоданилівки, Новоандріївки та Щербаків.

На Придніпровському напрямку чотири спроби ворога захопити наші позиції успіху не мали. Втрат позицій не допущено.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Читайте також: Бійці ВМС знищили ракетним ударом російські склади боєприпасів поблизу Маріуполя

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями ворог з території РФ активно застосовує артилерію та авіацію по районах українських населених пунктів.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 18 вересня 2024 року становлять близько 637 тисяч 010 осіб, з них ще 1130 осіб - за минулу добу.

Фото: Генштаб ЗСУ