На Харківському напрямку ворог перегруповується поблизу Глибокого

На Харківському напрямку ситуація залишається складною, ворог перегруповується поблизу Глибокого. За минулу добу Сили оборони в зоні відповідальності ОТУ «Харків» знищили 78 окупантів та 71 одиницю ОВТ ворога.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба ОТУ «Харків».

«В районі населеного пункту Глибоке противник здійснив перегрупування штурмових груп, наростив систему зв’язку, налагодив взаємодію між підрозділами щодо нанесення вогневого ураження. В районі Стариці з метою недопущення втрати займаного положення закріплюється на займаних позиціях, здійснював переміщення малих груп по 2 військовослужбовці 2-го мотострілецького батальйону 72-ї мотострілецької дивізії 44-го армійського корпусу з метою евакуації санітарних втрат. У Вовчанську противник здійснив заведення особового складу на передові позиції. Застосував важку вогнеметну систему ТОС-1А по району Агрегатного заводу», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, протягом минулої доби відбулося 7 бойових зіткнень. Російські окупанти завдали 1 ракетний удар двома ракетами, 2 авіаудари з використанням 2 КАБів. Завдали 66 ударів дронами-камікадзе. Здійснили 412 обстрілів позицій захисників України.

Читайте також: Покровський та Курахівський напрямки - найгарячіші, на фронті за добу було 162 бої

За інформацією пресслужби, за минулу добу Сили оборони знищили 78 окупантів, 71 одиницю озброєння та військової техніки ворога, 43 укриття для особового складу та 1 місце зберігання боєприпасів.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 23 вересня 2024 року становлять близько 643 тисяч 750 осіб, зокрема 1330 осіб - за минулу добу.

Фото: 36-та обрмп ім. контрадмірала М.Білинського