Наступні кілька місяців стануть вирішальними у цій війні - Зеленський

Відео

Наступні кілька місяців стануть вирішальними у війні Росії проти України.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у виступі з нагоди отримання The Golden Plate Award, яку йому вручила Американська академія досягнень, передає Укрінформ.

«Нагорода Американської академії досягнень – The Golden Plate Award. Упродовж 60 років нею відзначають за внесок у розвиток людства. За винахідливість, яка може бути реалізована лише в умовах свободи», - відзначив Зеленський у соцмережі Х.

У своєму виступі він підкреслив, що наступні кілька місяців стануть вирішальними у війні Росії проти України.

Читайте також: Зеленський розпочав візит до США з відвідин армійського боєприпасного заводу

«У нас немає багато часу. Наступні кілька місяців стануть вирішальними у цій війні, війні Росії проти України й усіх вас, тому що це війна Росії проти самої свободи. У нас мало часу, щоб визначити, яким буде її результат, і ми повинні його визначити - не Росія і не її криваві союзники. Нам потрібно не втратити наступні кілька місяців у війні», - акцентував глава Української держави.

Він відзначив, що Україна вже має План перемоги.

«І я презентую цей План Америці: президенту Байдену, Конгресу, обом кандидатам у президенти Камалі Гарріс та Дональду Трампу і усім нашим глобальним партнерам. Я вірю, це стане нашим спільним досягненням заради свободи, без жодних компромісів коштом свободи», - сказав Зеленський.

Читайте також: План перемоги буде на столі всіх наших союзників - Зеленський

Виступаючи перед учасниками церемонії, він також наголосив на тому, що «сьогоднішній світ не дозволяє нам програти жодної битви, коли на одному боці – свобода, а на іншому – усе те, чого ми ніколи не побажали б своїм дітям».

«Нам усім потрібна перемога. І ми всі знаємо чому», - підсумував Президент України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський розпочав візит до Сполучених Штатів Америки з відвідання Скрентонського армійського боєприпасного заводу, де виробляють складові частини артилерійських і мінометних снарядів.