Україна першою впровадила технологію «рою дронів» та атакувала понад 200 цілей у РФ за рік - Умєров

Україна першою у світі запровадила технологію «рою дронів» – за останній рік вдалося знищити або пошкодити понад 200 об'єктів на території Росії.

Як передає Укрінформ, про це міністр оборони Рустем Умєров повідомив в колонці для видання Forbes Ukraine.

«Наші дрони показали, що таке справжнє moscow never sleeps (Москва ніколи не спить - ред.). Сьогодні українські дрони літають на понад 1000 км, долітають до Мурманська та Надволжя, знищують російські нафтопереробні заводи та аеродроми. Україна першою у світі запровадила технологію «рою дронів». Тільки за останній рік нам вдалося знищити або пошкодити понад 200 цілей на території ворога», - відзначив Умєров, додавши, що серед них — пункти управління, аеродроми, кораблі, системи ППО та місця дислокації військового особового складу РФ.

Очільник оборонного відомства також наголосив, що Сили оборони змусили ворога перебазувати літаки на аеродроми від кордону на 250 км, а в Чорному морі — змусили російські кораблі втекти з військових баз у Криму на узбережжя Краснодарського краю.

«Не маючи повноцінного флоту, за останній рік ми знищили 10 російських надводних кораблів/катерів та один підводний човен. Завдяки бойовій системі Міноборони DELTA ми знищили російської техніки на більше ніж 15 млрд дол.

Читайте також: Міноборони допустило до постачання у ЗСУ дрон-бомбер «Чорна вдова»

За словами Умєрова, у 2024 році Україна в декілька разів збільшила свої далекобійні спроможності. Зокрема, за поточний рік Міноборони законтрактувало дронів на понад 21 млрд грн та боєприпасів до них ще на 9 млрд грн.

«За цей рік ми в декілька разів збільшили наші далекобійні спроможності. У 2024 році тільки Міноборони законтрактувало дронів на понад 21 млрд грн та боєприпасів до них ще на 9 млрд грн. А спільно з ДССЗЗІ (Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації - ред.) ми закупили нашому війську понад мільйон дронів», - повідомив Умєров.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 23 вересня 2024 року становлять близько 643 тисяч 750 осіб, зокрема 1330 осіб - за минулу добу.

Фото: Рустем Умєров, Фейсбук