Під час звільнення лівобережжя Херсонщини особливу небезпеку становитимуть міни - військовий

Відео

Під час звільнення тимчасово окупованого лівобережжя Херсонської області особливу небезпеку становитимуть не стільки люди, скільки міни.

Про свої враження та пережите під час звільнення Херсонщини та обласного центру поділився в черговій програмі проєкту «Командири нашої перемоги» командир відділення взводу безпілотних літальних апаратів Андрій Кисельов.

Військовий безпосередню брав участь у звільненні Херсона і одним із перших зайшов у деокуповане місто, яке було сильно заміноване.

«Дуже сильно заміновано. Плюс у нас місцевість там така: болото, комиш, плавня, все. Після підриву дамби затопило, все намочило, трава росте. Міни навкруги. Потужно буде перейти на ту сторону. Дуже потужно. У нас ще на тій стороні специфічна земля – вона може втягувати в себе і потім з часом просто випльовувати наверх, як торф», – розповів командир.

На Херсонщині Кисельов отримав важке поранення та попри це повернувся на фронт. Після реабілітації військовий опанував іншу спеціальність.

«Після поранення почав шукати собі альтернативну посаду, якесь заняття в розвідці. І так як у нас все дуже швидко розвивається – дрони. Спочатку аеророзвідка, потім стало цікаво знищувати ворога за допомогою дронів. Я перевівся в інший підрозділ, взагалі в іншу бригаду. І почали працювати. Розвідка, дорозвідка, знищення ворога саме дронами», – зазначив військовий командир.

Читайте також: Офіцер ЗСУ: Війна - це справа молодих, адже боєць має бути витривалим і здоровим

Детальніше про шлях Андрія Кисельова від рядового до командира та про десять років війни – дивіться у проєкті «Командири нашої перемоги» на новому Ютуб-каналі Укрінформу.

Як повідомлялося, Укрінформ започаткував серію програм «Командири нашої перемоги» про представників командної ланки ЗСУ. Під час інтерв’ю глядачі більше дізнаються про командирів, від яких залежить не лише успішне виконання бойових завдань, а й життя бійців. Це – офіцери, за плечима яких бойовий досвід, здобутий у складних військових операціях; командири, на яких рівняються бійці та які ведуть до Перемоги.