Росія використовує особовий склад як приманку для визначення вогневих позицій ЗСУ - військові

Росія посилає особовий склад своєї армії у штурми задля визначення місцезнаходження систем вогню Сил оборони України.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" заявив речник ОТУ "Харків" Віталій Саранцев.

"Для ворога це багато (понад 16 тисяч втрачених осіб на Харківщині, - ред). Це фактично населення невеликого райцентру. Ворог не рахується зі своїми втратами. Ворог воліє зберігати техніку й озброєння, аніж берегти свій власний особовий склад. Тому часто людей відправляють у якісь незрозумілі штурми. Людей відправляють на штурмові дії, використовуючи їх як приманку, щоб по них починали відпрацьовувати Сили оборони. Таким чином вони намагаються вивідати нашу систему вогню і завдавати уражень. Але ті люди стовідсотково гинуть від нашого вогневого ураження", - сказав він.

Водночас Саранцев поінформував, що найгарячішою точкою на напрямку залишається Вовчанськ та прилеглі населені пункти. За його словами, у Вовчанську ворог намагається розширити зону контролю, використовуючи всі наявні сили та засоби - обстрілює місто з РСЗВ або важких вогнеметних систем.

"Подекуди ворогу вдається завдавати уражень по своїм же підрозділам. "Дружній вогонь" свідчить про те, що противник перебуває у стані відчаю чи максимальної злості та має завдання просунутися до свого підрозділу, який продовжує бути заблокованим на агрегатному заводі. Звичайно, ворогу це не вдається, бо ми враховуємо всі наявні засоби і можливості противника. Ми знаємо про всі сили, які він заводить, аби переформувати штурмові групи та посилити штурмовиків, які ідуть у бій ", - сказав Саранцев.

Речник додав, що росіяни знизили активність на напрямку Глибоке - Липці. Однак, за його словами, ворог продовжує обстрілювати українські позиції, а також нарощує штурмові групи, переформовує їх, намагаючись завести новий особовий склад, збільшує кількість систем зв'язку та управління.

"Коли ворог визначить для себе сприятливі умови, він буде намагатися атакувати наші підрозділи. І ми до цього також маємо бути готові", - сказав Саранцев.

Читайте також: Українські військові завдяки штучному інтелекту виявляють 12 тисяч цілей щотижня

Як повідомлялося, за даними ОТУ "Харків", за період з 10 травня по 21 вересня 2024 року на Харківському напрямку окупанти втратили загалом 16384 військовослужбовців (безповоротних 5426 осіб, поранених – 10958 осіб).