Шмигаль про дозвіл бити вглиб РФ: Розраховуємо на сміливість партнерів в ухваленні рішення

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль висловив співчуття родинам загиблих від ворожих КАБів у Харкові та наголосив на необхідності надання партнерами дозволу завдавати ударів по військових об’єктах на території РФ далекобійною зброєю іноземного виробництва.

Про це Шмигаль написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні Росія здійснила серію ударів КАБами по цивільній інфраструктурі Харкова. Серед них житловий будинок. Зруйновані поверхи з 3 по 8. Під завалами можуть бути люди», - зауважив він.

Очільник уряду запевнив, що усі служби наразі працюють на місці атаки, тривають рятувальні роботи, постраждалим надається допомога.

Прем’єр поінформував, що, на жаль, є загиблі та висловив співчуття рідним.

Читайте також: Удари вглиб росії – вкрай важливі. Що зараз із тактичною авіацією ворога

За його словами, Росія цілеспрямовано тероризує Харків та інші мирні міста.

«Закликаємо наших партнерів надати більше систем ППО, більше ракет. Ми розраховуємо на сміливість в ухваленні рішення дозволити нам завдавати ударів західною зброєю по військових цілях на території ворога. Це необхідно для захисту людей», - наголосив Шмигаль.

Читайте також: Авіаудари по Харкову: троє загиблих, кількість поранених зросла до 22

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові після 15:20 у вівторок, 24 вересня, пролунали три серії вибухів. Удари КАБами припали на цивільну інфраструктуру. Росіяни поцілили в багатоповерхівку. Відомо про трьох загиблих, 22 поранених. Розбирання завалів триває.

Фото: КМУ