На фронті від початку доби вже 83 боєзіткнення, більш як половина - на трьох напрямках

Дані Генштабу

На фронті від початку доби 24 вересня сталися 83 бойових зіткнення Сил оборони України з російськими загарбниками, найгарячіше - на Лиманському, Покровському та Курахівському напрямках, де відбулося більше половини боєзіткнень.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у повідомленні Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці про ситуацію станом на 16:00 вівторка, 24 вересня.

Сьогодні ракетних ударів з території Російської Федерації зазнали прикордонні села Сумської області Хотінь та Коршачина (ймовірно загарбники застосували ракети ЗРК С-300).

Водночас від вогню російської артилерії та мінометів у Харківській, Чернігівській областях та на Сумщині постраждали громади населених пунктів, зокрема Сопич, Велика Писарівка, Лугівка, Угроїди, Бруски, Тимофіївка, Іскрисківщина та Білопілля.

Крім цього, росіяни завдали авіаударів КАБами по районах Малушиного, Річок, Яструбиного, Соснівки, Кіндратівки, Павлівки, Нової Слободи та Сумах.

На Харківському напрямку російські війська намагаються штурмувати позиції Сил оборони в районі Вовчанська. Разом з тим, ударів керованими авіаційними бомбами зазнали житлові райони та цивільна інфраструктура Харкова.

На Куп’янському напрямку війська РФ сім разів атакували Сили оборони в районах Андріївки, Лозової та Стельмахівки. Два боєзіткнення ще тривають. По Петропавлівці російська авіація завдала ударів шістнадцятьма НАРами.

На Лиманському напрямку за день росіяни здійснили 15 атак на позиції українців поблизу населених пунктів Дружелюбівка, Греківка, Чернещина, Невське, Торське та Новосадове. Десять боїв завершилися, ще п’ять – тривають. Українські воїни стійко тримають оборону та завдають ворогу втрат.

На Краматорському напрямку від початку доби підрозділи Сил оборони відбивали дев’ять атак російських загарбників поблизу Миньківки, Калинівки, Білої Гори та Ступочок. П’ять ворожих штурмів ще продовжуються. Авіація загарбників завдала ударів НАРАми по Андріївці.

На Торецькому напрямку агресор сім разів намагався вклинитися в українську оборону в районах населених пунктів Торецьк і Щербинівка. П’ять боєзіткнень ще тривають. Ворог активно застосовує авіацію.

На Покровському напрямку російські загарбники здійснили 15 спроб потіснити українських захисників із займаних позицій в районах Воздвиженки, Новоторецька, Новогродівки, Красного Яру, Маринівки та Миколаївки. Сили оборони стримують натиск ворога та відбили 13 атак, два боєзіткнення – ще тривають.

Читайте також: Українські військові завдяки штучному інтелекту виявляють 12 тисяч цілей щотижня

На Курахівському напрямку армія РФ атакувала 12 разів у бік населених пунктів Цукурине, Желанне Друге, Георгіївка, Дальнє та Костянтинівка. Дев’ять спроб загарбників просунутися вперед вже відбиті.

На Времівському напрямку продовжуються чотири атаки росіян у бік Павлівки, Водяного та Вугледара.

На Гуляйпільському напрямку російські загарбники обстріляли НАРАми Білогір’я.

На решті напрямках – без особливих змін.

Триває операція в Курській області. Авіація ворога продовжує нищити свої села та міста. Від початку доби російські літаки завдали шість ударів дев’ятьма КАБми по власній території.

Як повідомляв Укрінформ, підрозділи Головного управління розвідки Міністерства оборони 24 вересня звільнили від російських загарбників Вовчанський агрегатний завод.