Удари по Харкову: троє загиблих і 31 поранений, під завалами може бути людина

Фото, відео

У Харкові під завалами багатоповерхівки, в яку влучила російська авіабомба, ймовірно, перебуває одна людина, у її родичів беруть зразки ДНК для експертизи. Внаслідок ударів повідомляється про трьох загиблих і 31 пораненого у різних локаціях.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник слідчого управління обласної поліції Сергій Болвінов, передає Укрінформ.

“Одна людина може бути під завалами будинку, відбираємо зразки ДНК у онучки та матері. Зараз триває рятувальна операція. 70-річна жінка, яку дістали з-під завалів пораненою, на жаль, померла в лікарні”, - поінформував Болвінов.

Відео: Офіційний канал ДСНС Харківщини

Ще одна жінка загинула на вулиці на місці іншого влучання - у стадіон поблизу багатоповерхівок.

“За попередніми даними вибухотехніків, це був ФАБ-250 з модулем УМПК. Поцілили - поруч школа, дитячий садок та житлові будинки. Жінка загинула, коли вигулювала собаку. Загалом вже 31 постраждалий та троє загиблих, працюємо на місцях, збираємо докази воєнних злочинів росіян”, - зазначив Болвінов.

Як повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, одна людина загинула внаслідок удару по цивільному хлібопекарському підприємству. Також на цій локації восьмеро постраждалих.

Удару тут завдано авіабомбою ФАБ-500.

Як повідомила в Телеграмі Харківська міська рада, внаслідок масованої російської атаки по місту значних пошкоджень зазнали житлові будинки у Київському, Салтівському та Немишлянському районах.

“Станом на 18:00 зафіксовано 26 пошкоджених будівель, де вибито понад 700 вікон. Обстеження триває. Комунальні служби працюють над усуненням наслідків обстрілів”, - сказали у міськраді.

Як повідомив у Телеграмі Харківський міський голова Ігор Терехов, біля будинку, по якому вдарили росіяни, розгорнули пункт харчування. 

Наслідки удару по Харкову / Фото: В'ячеслав Мадієвський. Укрінформ

«Поряд з будинком організований пункт харчування», - зазначив Терехов.

За його інформацією, біля пошкодженого будинку в Київському районі Харкова поряд із працівниками ДСНС, поліції та волонтерів працюють також міжнародні партнери.

«У них можна отримати теплі ковдри, гігієнічні набори та листи ОСБ, якщо хтось власноруч хоче закрити вікна», - уточнив Терехов.

Читайте також: Зеленський відреагував на удари по Харкову: Росія - терорист і щодня це підтверджує

Вже завтра влада обіцяє організувати виїзний ЦНАП, який прийматиме заявки для реєстрації пошкодженого майна.

Як повідомлялося, у Харкові після 15:20 у вівторок, 24 вересня, пролунали три серії вибухів. Удари КАБами прийшлися по цивільній інфраструктурі. Росіяни поцілили в багатоповерхівку, підприємство цивільної промисловості, відкриту територію. Було відомо про трьох загиблих і 28 поранених на різних локаціях.

Відео: Офіційний телеграм-канал Прем‘єр-міністра України

За даними поліції та прокуратури, по Харкову та передмісті росіяни випустили 8 керованих авіаційних бомб з трьох літаків СУ-34 з території Бєлгородської області. Дві бомби влучили по території Циркунівської громади Харківського району, шість влучань – у Шевченківському, Київському, Салтівському і Немишлянському районах обласного центру. Війська РФ застосували для ударів ФАБ з УМПК.