Військовий у «Станції Краматорськ»: Воюю, щоб моя дитина не сиділа у бомбосховищі

Анонс

Командир роти 244-го батальйону, 112-ї окремої бригади сил ТРО Володимир Бездітний з позивним «Крим» у програмі «Станція Краматорськ» розповів, що воює для того, щоб в Україні був мир, і жодного разу він не пошкодував про свій вибір.

У новому випуску програми, яка вийде на Ютуб-каналі Укрінформу 25 вересня о 19:00, військовий також висловив думку, що Крим повернеться до України, та розповів, що мотивацію потрібно виховувати, а побратими – це більше, ніж про дружбу, це – про життя і смерть.

«Є втома, хочеться відпочити, хочеться, щоб все це закінчилось, але це не про неправильний вибір, що я зробив. Я йшов захищати. Я воюю для того, щоб моя дитина не сиділа у бомбосховищі», – запевняє «Крим».

Щодо Криму, де народився Бездітний, то військовий упевнений, що український півострів вдасться повернути, хоч і зізнається, що коли це станеться – невідомо. «Я реально хочу і впевнений в цьому. Мені кажуть, це неможливо, що ворог там розвернув такі сили і засоби. А я в це вірю. Мене затягнув цей схід, я постійно там воюю. Я вже хочу в Ялту, Алушту. Я готовий штурмувати ті кримські гори, хоч я і не штурмовик. Я не знаю, коли це відбудеться, сподіваюсь, що при моєму житті, поки я живу – я буду намагатися все для цього зробити», – заявив Бездітний.

Читайте також: Військовий - про Курську операцію: Не все було так легко, як описують у ЗМІ

Військовий також розповів, як зустрів велику війну у передмісті Києва, залишивши комфортне життя та успішну кар’єру. «Я стояв у чергах не до однієї ТЦК, але всюди отримував відмову через колишню професію слідчого у Криму та відсутність військового квитка», – згадує Бездітний. Потрапити на війну йому вдалося лише через лави Тероборони. Потім, за словами військового, були кровопролитні бої за Київщину, а після них – перші тяжкі протистояння ворогові на сході.

За словами Бездітного, у 2022-му йому з побратимами доводилося воювати проти танків лише з одними автоматами. Вони вистояли у бою, що тривав чотири години, проти 12-ти ворожих машин лише тому, що окупанти не знали, скільки бійців утримують позицію, розповів військовослужбовець.

Читайте також: Затяжна війна грає не на нашу користь - військовий батальйону «Нахтіґаль»

Володимир Бездітний узяв собі позивний «Крим», бо він родом з півострова і жив там до анексії. У Криму він працював слідчим, але з приходом окупантів не зрадив Україну, залишив службу і переїхав до Києва, де з нуля започаткував успішний бізнес.

Про шлях Бездітного від рядового піхотинця до командира роти, про втрату тих, з ким він починав і пережив найзапекліші бої, та про зміни, які відбулися в ЗСУ і які, на його переконання, потрібно було б впровадити – можна дізнатися з сьогоднішнього випуску програми.

Як повідомлялося, «Станція Краматорськ» – це спільний продукт Укрінформу та Центру протидії з дезінформацією при РНБО. Головна мета проєкту – через відверту розмову показати особисту життєву історію героя та водночас висвітлити основні російські ІПСО на тему армії та війни.

Ведучі програми Костянтин та Влада Ліберови – документальні фотографи, які фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення.