Прикордонники кажуть про зменшення обстрілів Сумщини на кордоні з Курською областю

На ділянках ведення ЗСУ операції на Курщині зменшилась кількість обстрілів ворогом Сумщини.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

За його словами, у межах ділянок, де ЗСУ ведуть військову операцію на російській Курщині, прикордонники фіксують зменшення кількості обстрілів української Сумщини, на решті територій обстріли тривають.

«У тих межах, де ЗСУ ведуть операцію в Курській області, можемо говорити про зменшення активності обстрілів. Але Сумська область має протяжність з країною-терористкою понад 500 км, і на інших ділянках ворог продовжує активно завдавати ударів», - розповів Демченко.

Він зазначив, Україна не має на меті захопити чужі території, а Курська операція лише дає можливість нарощувати оборонні можливості.

«Україна не прагне захопити чиїсь території, а це буфер, щоб Росія не здійснювала обстріли території України. На інших відтинках кордону в межах Сумщини ми також ведемо вогонь по тих законних цілях і по тих засобах, які ворог намагається застосовувати для ударів по нашій території. Але ми не фіксуємо накопичення сил для дій у відповідь ЗСУ», - зазначив речник ДПСУ.

Читайте також: Над Сумщиною збили 13 «Шахедів»

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками української громади у Нью-Йорку сказав, що Курська операція є стратегічним кроком української армії, а не окупацією російської території.