На фронті за сьогодні вже понад 100 зіткнень, бої тривають на восьми напрямках

Дані Генштабу

На фронті від початку доби відбулися 106 бойових зіткнень, на восьми напрямках бої досі тривають, найнапруженішою ситуація залишається на Покровському та Курахівському.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 четверга, 26 вересня, передає Укрінформ.

Загарбники продовжують бити по Чернігівській, Сумській та Харківській областях. Від артилерійських і мінометних ударів РФ постраждали Бачівськ, Біла Береза, Бобилівка, Сидорівка, Вільна Слобода, Ободи, Бачівськ, Стара Гута, Біловоди, Хотіївка, Леонівка та Відродженівське.

Ударів керованими авіабомбами росіяни завдали по Атинському, Біланах, Храпівщині та Козачому.

На Харківському напрямку відбулися два бойові зіткнення. Російська армія штурмувала українські оборонні рубежі поблизу Вовчанська.

На Куп’янському напрямку від початку доби пройшли 18 боїв. Загарбники вели наступальні дії біля Глушківки, Колісниківки і Стельмахівки. П’ять ворожих атак досі тривають.

На Лиманському напрямку відбулися 11 бойових зіткнень. Війська РФ штурмували неподалік від Греківки, Невського, Новосадового і Торського. Три ворожі атаки ще тривають.

Чотири авіаційні удари росіяни завдали по Серебрянці, Надії та Райгородку.

На Сіверському напрямку захисники України зупиняли чотири наступальні дії ворога поблизу Білогорівки, Спірного й Верхньокам’янського. На цей час там триває один бій. Ситуація під контролем Сил оборони.

На Краматорському напрямку відбулися вісім бойових зіткнень. Російська армія намагалася штурмувати українські позиції біля Міньківки, Григорівки й Білої Гори. Дві атаки досі тривають.

На Торецькому напрямку загарбники намагалися витіснити Сили оборони із займаних позицій неподалік від Торецька, Щербинівки й Леонідівки. Три бойові зіткнення вже завершені, чотири ще тривають.

Керованими авіабомбами росіяни вдарили біля Клебан-Бика та Петрівки, 14 некерованих авіаракет запустили по Дружбі.

На Покровському напрямку війська РФ здійснили 26 штурмових дій у районах Зеленого Поля, Миколаївки, Лисівки, Крутого Яру, Новогродівки, Селидового й Маринівки. Українські захисники стримують натиск, 24 ворожі атаки вже відбили, два бої ще тривають.

Читайте також: Донбас: важко, не апокаліптично, але готуємося до будь-яких сценаріїв

На Курахівському напрямку російська армія атакувала 23 рази поблизу Цукуриного, Желанного Другого, Георгіївки, Миколаївки, Парасковіївки, Костянтинівки та Катеринівки. 18 спроб просування ворожих військ Сили оборони відбили, решта тривають.

На Времівському напрямку загарбники п’ять разів штурмували українські позиції біля Водяного, Катеринівки й Богоявленки. Чотири бої вже завершені, один досі триває.

На Гуляйпільському напрямку бойових зіткнень не було, натомість війська РФ атакували некерованими авіаракетами Білогір'я і Гуляйполе.

На Оріхівському напрямку відбулися два бойові зіткнення. Російська армія проводила наступальну дію у районі Роботиного, але безуспішно.

На Придніпровському напрямку росіяни завдали удару 10 некерованими авіаракетами по Козацькому.

На інших напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби на фронті відбулися загалом 189 бойових зіткнень.