США виділять $5,55 мільярда на зброю та обладнання для України - Блінкен

Державний секретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду США спрямувати $5,55 млрд на зброю та обладнання для України найближчими тижнями та місяцями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті американського Держдепу.

"Сьогодні, у рамках пакета допомоги, яку президент Байден призначив перед своєю зустріччю з президентом Зеленським, Державний департамент повідомив Конгресу про намір спрямувати приблизно 5,55 мільярда доларів США на оборонні товари та послуги із запасів міністерства оборони на військову допомогу Україні, в межах повноважень президента", - йдеться у повідомленні.

За словами Блінкена, йдеться про кошти, виділені в межах закону про додаткові асигнування на безпекові потреби України у 2024 році, термін дії якого спливає 30 вересня.

"Ми робимо цей крок, щоб гарантувати, що термін дії цих повноважень не закінчиться, і Сполучені Штати зможуть повністю використати фінансування, виділене Конгресом. Таким чином, Сполучені Штати зможуть продовжувати надавати Україні значні обсяги оборонних товарів та послуг із запасів Міністерства оборони в рамках запланованих скорочень протягом наступних тижнів та місяців», — пояснив Блінкен.

Читайте також: Пентагон розкрив вміст оборонного пакету для України на $2,4 мільярда

На сайті Держдепу зазначається, що Сполучені Штати віддані підтримці українських військових обладнанням, необхідним для зміцнення їх позицій на полі бою, захисту своєї території та народу від жорстокої агресії Кремля та перемоги у цій війні задля забезпечення справедливого, міцного та всеосяжного миру.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Президент США Джо Байден оголосив про виділення масштабної оборонної допомоги Україні на суму 7,9 мільярда доларів США.

Фото: U.S. Department of State/flickr