Російська армія відчує наслідки удару по Торопцю вже у жовтні - естонська розвідка

Удари України по складах із боєприпасами у РФ можуть вплинути на полі бою вже у жовтні - естонська розвідка

Як передає Укрінформ, про це у п’ятницю заявив заступник командувача Розвідувального центру естонських Сил оборони лейтенант-полковник Янек Кессельманн, передає ERR.

Під час виступу на щотижневій пресконференції Міністерства оборони Естонії Кессельманн звернув увагу на нещодавнє зниження інтенсивності атак з боку російських військ. Минулого тижня було зафіксовано у середньому 226 ударів на день, тоді як цього тижня їх кількість скоротилася до 155, зазначив він.

Представник естонської розвідки сказав, що цей спад ще не є наслідком атак України углиб території Росії минулого тижня, зокрема, знищення складів з боєприпасами, маючи на увазі удар по складу ракет у Торопці, Тверська область. Результати цієї атаки, швидше за все, можна буде побачити через два-три тижні, вважає Кессельманн.

«Оскільки Російська Федерація втратила значну кількість боєприпасів, призначених для лінії фронту, їй, ймовірно, доведеться визначити пріоритети своїх операцій у найближчі місяці», – сказав він.

Кессельманн додав, що з огляду на це залишається незрозумілим, чи має армія РФ ресурси для відтіснення українських підрозділів у Курській області.

Читайте також: Супутники NASA фіксують масштабні пожежі на обох уражених складах боєприпасів у РФ

Як повідомлялося, у ніч проти 18 вересня дрони СБУ, ГУР та Сил спеціальних операцій знищили великий склад головного ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ в населеному пункті Торопець Тверської області.

На складі зберігалися ракети, призначені для оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер", тактичних ракетних комплексів "Точка-У", КАБи та артилерійські боєприпаси.