На фронті від початку доби - 66 зіткнень, третина штурмів - на Покровському напрямку

Дані Генштабу

На фронті від початку доби відбулися 66 бойових зіткнень Сил оборони України з російськими загарбниками, третина всіх ворожих штурмів - на Покровському напрямку. Окрім того, інтенсивно атакує ворог на Времівському, Лиманському та Курахівському напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 суботи, 28 вересня, передає Укрінформ.

Росіяни продовжують завдавати авіаударів по прикордонню Сумщини, зокрема били керованими авіабомбами по районах Кучерівки, Білокопитового, Студенка та Юнаківки, скинувши при цьому 20 КАБів. Від артобстрілів армії РФ сьогодні постраждали ряд населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей, серед яких Бачівськ, Їздецьке, Баранівка, Покровка, Миропілля, Шалимівка, Порозок, Бояро-Лежачі, Відродженівське, Тимофіївка, Янжулівка та Михайлове. Також ворог завдав десять авіаційних ударів, застосувавши 14 КАБів по Курській області.

На Харківському напрямку російські війська штурмували позиції Сил оборони в районі Тихого. Ситуація контрольована. Також вдарили двома авіабомбами по Шипуватому Харківської області.

Чотири рази росіяни атакували українські позиції на Куп’янському напрямку. Українські захисники відбивали ворожі штурми неподалік Синьківки та Лозової. Неподалік Табаївки триває бій. На напрямку ворог активно застосовує бомбардувальну авіацію, за сьогодні вже скинув 14 авіаційних бомб.

На Лиманському напрямку російські підрозділи атакували в районах Греківки, Невського, Макіївки, Тернів, Торського та Білогорівки. З початку доби українські воїни відбили вже вісім атак, чотири боєзіткнення триває.

На Сіверському напрямку росіяни штурмових дій не проводили. Завдали авіаударів п’ятьма КАБами по Сіверську.

На Краматорському напрямку російські загарбники здійснили п’ять штурмових дій поблизу Калинівки, Часового Яру та Курдюмівки. На даний час триває чотири ворожі атаки.

На Торецькому напрямку українські захисники відбивають атаки в районах Торецька, Щербинівки та Неліпівки.

Найбільша кількість боєзіткнень зафіксована на цей час на Покровському напрямку. Так, з початку доби війська РФ здійснили вже 24 спроби потіснити Сили оборони із займаних позицій в районах семи різних населених пунктів. Більше половини з усіх боєзіткнень відбулося біля Селидового і Миколаївки.

Українські захисники, стримуючи ворожий натиск, загалом вже відбили 20 атак на напрямку. Інші – продовжуються. Ворог зазнає значних втрат у живій силі.

На Курахівському напрямку загарбники шість разів атакували українські підрозділи, намагаючись просунутися у районах Цукурине, Георгіївка та Катеринівка. Триває боєзіткнення поблизу Цукуриного.

На Времівському напрямку росіяни провели десять атак позицій українських військ поблизу Вугледара, Водяного та Катеринівки. Шість боєзіткнень тривають.

На Оріхівському напрямку армія РФ застосовує штурмову авіацію, била по районах Кам’янського та Новоандріївки.

На Придніпровському напрямку російські війська здійснили одну безуспішну спробу штурму позицій українських підрозділів. Завдали ударів керованими авіабомбами по Дутчанам, Гаврилівці та Саблуківці, некерованими авіаракетами обстріляли Львове.

Читайте також: На підступах до Києва ППО знищила близько півтора десятка «Шахедів» - КМВА

Як повідомляв Укрінформ, росіяни через Маріуполь перекидають резерви у напрямку Вугледара, зафіксовано рух вантажівок з боєприпасами.

Фото: Генштаб ЗСУ