З півночі та півдня в Україну зайшли групи ударних БПЛА, у низці областей повітряна тривога

Оновлюється

Ворог запустив групи ударних БПЛА з півночі та півдня, у низці областей оголосили повітряну тривогу.

Як повідомляє Укрінформ, про це передають Повітряні сили ЗСУ в Телеграмі.

21:24 - "Сумська область - загроза застосування ударних БпЛА", - йдеться у публікації.

21:45 - ПС ЗСУ інформують про дальший рух "Шахедів": "БпЛА на Херсонщині, курсом на Миколаївщину. БпЛА на Сумщині, в напрямку Сум".

22:00 - "БпЛА з Сумщини, курсом на Полтавщину. БпЛА південніше Миколаєва, курс північно-західний", - передають Повітряні сили.

22:18 - рух "Шахедів" триває, інформують ПС ЗСУ: "БпЛА на межі Миколаївської та Одеської областей, курс північно-західний. Декілька БпЛА в центральній та південній частині Сумської області, курс південний. БпЛА в північній частині Полтавської області, курс південний".

22:28 - ударні БПЛА продовжують рух: "БпЛА на Полтавщині, курсом на Миргород. Декілька БпЛА в південній частині Миколаївщини, курс північно-західний".

23:07 - більшість "Шахедів" йдуть у західному напрямку, передають Повітряні сили: "БпЛА в південній та центральній частинах Сумщини, курс західний та південний. БпЛА в північній частині Полтавщини, курс південно-західний. БпЛА в південній частині Чернігівщини, курс західний. БпЛА з Херсонщини, курсом на Миколаївщину. БпЛА на Миколаївщині, курсом на північ та захід. БпЛА в північній частині Одещини, курс західний".

23:15 - ПС ЗСУ повідомляють про зміни руху БПЛА: "БпЛА з Полтавщини, курсом на Київщину. БпЛА на Одещині змінив курс на північ".

23:38 - кількість груп БПЛА збільшилася, вони продовжують рух: БпЛА на Сумщині, курсом на Полтавщину та Чернігівщину. БпЛА на Полтавщині, курсом на захід. Декілька груп БпЛА на Миколаївщині, курс північно-західний. БпЛА в північній та центральній частинах Одещини, курс північний/північно-західний. БпЛА в Білгород-Дністровському районі Одеської області, курс північний. БпЛА в південній частині Кіровоградщини, курс західний. БпЛА в північній частині Черкащини, курс західний.

00:36 - Повітряні сили продовжують відстежувати рух БПЛА: "БпЛА на межі Сумщини та Полтавщини, курс західний, південно-західний. БпЛА в західній частині Полтавщини, курс південно-західний. БпЛА на межі Чернігівщини та Київщини, курс південно-західний. БпЛА в центральній частині Черкащини, курс південно-західний. БпЛА в північній та південній частинах Кіровоградщини, постійно змінюють курс. БпЛА на межі Миколаївщини та Одещини, курсом на Вінниччину. БпЛА в північній та східній частинах Миколаївщини, курс північно-західний".

01:19 - частина "Шахедів" дещо змінила вектор руху, передають Повітряні сили: "БпЛА на межі Харківщини та Полтавщини, курс західний. БпЛА на Сумщині, курс південно-західний. БпЛА в південній частині Чернігівщини, курс західний/південно-західний. БпЛА в західній частині Полтавщини, курс західний. БпЛА в північній та південній частинах Черкащини, курс західний. БпЛА в східній та південній частинах Київщини, курс південно-західний/західний. БпЛА в західній частині Кіровоградщини, курс північний. БпЛА в південній частині Вінниччини, курс північно-західний. БпЛА на межі Вінниччини та Одещини, курс північний. БпЛА в північній частині Миколаївщини, курс північно-західний".

Як повідомляв Укрінформ, увечері росіяни обстріляли Нікополь з артилерії, в результаті обстрілів загинула жінка, двоє людей поранені.

Фото ілюстративне / Getty Images