Харківський напрямок: росіяни посилили повітряну розвідку в районі Огірцевого

Оперативна обстановка на Харківському напрямку залишається складною. В районі Огірцевого противник посилив повітряну розвідку з використанням БпЛА з метою виявлення підрозділів Сил оборони України.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба ОТУ "Харків".

"В районі Огірцевого противник посилив повітряну розвідку з використанням БпЛА з метою виявлення підрозділів Сил оборони України. В районі населеного пункту Красне російські окупанти зі складу 3 мотострілецького батальйону 7 окремого мотострілецького полку 11 армійського корпусу проводили мінування доріг з використанням протитанкових мін", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у Вовчанську противник здійснював поодиноке переміщення особового складу для проведення логістичного забезпечення та поповнення поточних втрат з метою підвищення живучості артилерійських підрозділів, здійснив заміну вогневих позицій чергових артилерійських засобів в районі Шебекиного (РФ).

За інформацією пресслужби, протягом минулої доби на Харківському напрямку відбулося 3 бойових зіткнення. Російські окупанти завдали 4 авіаудари з використанням 6 КАБів, завдали 47 ударів дронами-камікадзе. Здійснили 321 обстріл позицій захисників України.

Втрати ворога за минулу добу на цьому напрямку становили 87 осіб, з них безповоротні - 21, санітарні - 65, 1 окупант здався у полон. Також на Харківському напрямку ворог втратив 69 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема: 1 танк, 1 бойову броньовану машину, 4 артилерійські системи, 11 автомобілів, 4 одиниці спецтехніки, 1 засіб ППО, 47 БпЛА. Знищено: 64 укриття для особового складу, 1 стартовий майданчик запуску БпЛА та 1 місце зберігання боєприпасів.

Читайте також: Сили оборони збили російську керовану ракету та 67 «Шахедів»

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ у живій силі з 24 лютого 2022 року по 30 вересня 2024-го сягнули близько 653 тисячі 060 осіб, зокрема за останню добу - 1250.

Фото ілюстративне