Начштабу «Азову»: суд зобовʼязав ДБР порушити справу проти Содоля

Київський апеляційний суд зобовʼязав ДБР порушити справу проти колишнього командувача Об'єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля.

Про це повідомив у Телеграмі начальник штабу бригади "Азов" Богдан Кротевич, передає Укрінформ.

«Сьогодні Київський апеляційний суд скасував ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва Мєлєшак О.В. від 19 серпня 2024 року у справі №761/24500/24 провадження №1-кс/761/15750/24 та постановив нову Ухвалу, якою зобов’язав уповноважену особу Державного бюро розслідувань, до компетенції якої входить внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, не пізніше 24 годин з моменту отримання копії судової ухвали, прийнятої за результатами розгляду даної апеляційної скарги, в порядку статті 214 КПК України, внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 425 Кримінального кодексу України на підставі Заяви Кротевича Богдана Олександровича», - навів він рішення суддів.

Короткевич повідомив, що сьогодні вперше виступав перед судом: «Коли мені надали слово, я наголосив на тому, що хочу побачити справедливість».

Укрінформ звернувся за коментарем до Київського апеляційного суду.

Як повідомляв Укрінформ, у червні начальник штабу бригади "Азов" Нацгвардії Богдан Кротевич повідомив, що "написав листа в ДБР з закликом про відкриття розслідування на одного військового генерала, який, на моє переконання, вбив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал».

Читайте також: Втрати на фронті: ДБР отримало заяву начштабу «Азова» Кротевича щодо генерала ЗСУ

24 червня Президент України Володимир Зеленський заявив, що він ухвалив рішення про заміну командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова.