Україна виходить на значні обсяги виробництва артсистем та броньованої техніки - Шмигаль

Відео

Україна виходить на значні обсяги виробництва артилерійських систем та броньованої техніки.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час засідання уряду, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«Продовжуємо реалізацію власної ракетної програми, виходимо на значні обсяги виробництва артилерійських систем та броньованої техніки. Налагоджуємо спільні виробництва з партнерами, а також залучаємо кошти партнерів для купівлі української зброї для України. Кожен вчасно відправлений на фронт снаряд, кожен дрон, кожна одиниця артилерії – це зростання сили та міці наших воїнів, це збереження їхніх життів», - зазначив він.

Шмигаль додав, що важливий аспект – це викорінення бюрократичної тяганини завдяки цифровізації. Він нагадав, що запрацювали застосунки «Армія+» та «Резерв+». Незабаром запрацює «Ветеран+».

Читайте також: До кінця року в Україні виготовлять 1,5 мільйона дронів - Шмигаль

«Одночасно з цим реалізуємо нову ветеранську політику. Це нові послуги та цифрові сервіси для ветеранів, максимальне спрощення процедур. Це підтримка ветеранського бізнесу і створення умов для навчання нових професій з подальшим працевлаштуванням. Це лікування та реабілітація. Ставка на сучасні реабілітаційні центри, що працюватимуть за найкращими світовими стандартами. Це вшанування подвигу українських військових. На всіх рівнях, у всіх містах і селах, у кожному куточку нашої держави», - додав глава уряду.

Відео: Офіційний телеграм-канал Прем‘єр-міністра України

Як повідомлялося, у 2024 році Україна в декілька разів збільшила свої далекобійні спроможності. Зокрема, за поточний рік Міноборони законтрактувало дронів на понад 21 млрд грн та боєприпасів до них ще на 9 млрд грн.

Фото: КМУ