Зеленський: За пів року в Україні виробили у 25 разів більше боєприпасів, ніж за увесь 2022 рік

Відео

В умовах повномасштабної війни під постійними російськими ударами українці змогли побудувати фактично нову оборонну промисловість. Лише за перше півріччя цього року в Україні виробили у 25 разів більше боєприпасів для артилерії і мінометів, ніж за увесь 2022 рік.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив на відкритті Другого міжнародного Форуму оборонних індустрій (DFNC2), передає кореспондент Укрінформу.

«У надзвичайно важких умовах повномасштабної війни під постійними російськими ударами українці змогли побудувати фактично нову оборонну промисловість. Сьогодні кожен може бачити цю нову українську спроможність. Лише за перше півріччя цього року в Україні виробили у 25 разів більше боєприпасів для артилерії і мінометів, ніж за увесь 2022 рік», - розповів Зеленський.

Окремо він підкреслив, що в Україні створили нову ремонтну базу для техніки.

«Зокрема, у червні цього року вже зійшла з конвеєру перша відремонтована в Україні БМП «Мардер». Працюємо над тим, щоб ми в Україні могли на сто відсотків забезпечувати все необхідне для наших «Бредлі» та інших видів техніки, яка допомагає нашим воїнам тримати фронт, виконувати життєво важливі завдання для всієї держави», - розповів Президент.

Це, за його словами, лише частина нового українського оборонного комплексу

«Якщо роки тому українська оборонка, на жаль, виглядала безпорадно, то зараз це галузь, яка на шляху до лідерства щонайменше в Європі. Це індустрія, якою Україна знову по праву може пишатися», - зазначив Зеленський.

Відео: ОП

Він подякував усім українським підприємцям та партнерам у світі, хто обрав саме такий напрямок — розвивати виробництво зброї в Україні.

«Україна гарантує, що цю нову силу ми використаємо для зміцнення глобальної стабільності», - акцентував Зеленський.

За його словами, на форумі представлені десятки країн та сотні оборонних компаній з різних частин світу. Він наголосив, що в рамках форуму будуть укладені чергові угоди, будуть підписані важливі документи.

«Це компанії, які зайдуть працювати до нас в Україну. Це локалізація в Україні. Це обмін ідеями і розширення нашого спільного досвіду», - підсумував Президент.

Читайте також: У Міноборони пояснили, чому спроможностей ОПК України недостатньо для протистояння Росії

Як повідомлялося, рік тому, 30 вересня 2023 року, у Києві відбувся Перший міжнародний Форум оборонних індустрій (DFNC1). Участь у заході взяли виробники танків, артилерії, дронів, боєприпасів, розробники інноваційного програмного забезпечення та власники унікальних складних технологій з держав-партнерів, українські державні та приватні підприємства оборонно-промислового комплексу – як розгалужені групи компаній, так і defence-tech стартапи.

Фото: ОП