На Харківщині внаслідок обстрілів постраждали семеро людей

Фото

Внаслідок російських обстрілів Харківщини 1 жовтня та вночі 2 жовтня постраждали семеро людей, серед них - дитина.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

“2 жовтня 04:25 Харківський р-н, Дергачівська громада, місто Дергачі. Горіли 2 гаражі, 2 автівки. Пошкоджено скління вікон двоповерхових багатоквартирних будинках, 4 автомобілі. Постраждали 5 осіб (з них 1 дитина)”, - йдеться у дописі.

За уточненою інформацією начальника Дергачівської МВА Вячеслава Задоренка, по місту завдано двох ударів. Один – по гаражному кооперативу одного з мікрорайонів, друге влучання – по відкритій території за межами міста, внаслідок якого загорілася трава та гілля на площі 1000 кв. м. Пожежу ще гасять.

“За медичною допомогою звернулися чоловіки 44 та 29 років, дівчина 23 років та хлопчик 14 років. Місцеві жителі зазнали осколкових поранень. Гострої реакції на стрес зазнали жінки 74 та 51 років, а також дівчина 19 років. На даний момент їхньому життю нічого не загрожує”, - розповів Задоренко.

Крім того, за даними Синєгубова, чотири рази війська РФ завдали ударів по Куп’янську, пошкоджені багатоквартирні та приватні будинки, виникла пожежа, внаслідок одного з вечірніх обстрілів є постраждалі.

Читайте також: Протягом вересня війська РФ обстріляли Харків 53 рази - Терехов

“Внаслідок обстрілу горіло приміщення станції швидкої медичної допомоги та гаражі. Постраждали чоловік та жінка”, - зазначив начальник ОВА.

Також під ударом були Малоданилівська громада, там горіла трава на площі 1 га; Куп'янськ - Вузловий, у селищі внаслідок обстрілу горіли будинки; село Васильцівка у Дворічанській громаді, де горіли господарчі споруди та гараж; село Богуславка Борівської громади, в якому горіла лісова підстилка на площі 20 га, 4 приватні житлові будинки, 10 господарчих споруд, будівля клубу; у селі Кіндрашівка Куп'янської громади обстрілом пошкоджено 4 житлові будинки та 5 господарчих споруд; у Мирному тієї ж громади горіла трава на площі 5 га, частково горіли 12 приватних домоволодінь і 8 господарчих споруд.

Як повідомлялося, вранці 2 жовтня війська РФ завдали авіаудару по Київському району Харкова. Пошкоджено гаражний кооператив, автомобілі та приватні житлові будинки.