Британська розвідка спрогнозувала наступні цілі РФ після Вугледара

Наступною ціллю російської армії після захоплення Вугледара може стати селище Велика Новосілка, розташоване на межі Донецької та Запорізької областей.

Про це повідомляє у соцмережі Х Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Британські аналітики зауважили, що Росія протягом двох років намагалася захопити Вугледар, зазнаючи великих втрат. Після відновлення російської наступальної кампанії у вересні 2024 року війська РФ практично оточили місто, що призвело до відходу українських військових.

«Цілком імовірно, що російські війська спробують продовжити просування за Вугледар протягом наступних тижнів. На заході однією з імовірних цілей є селище Велика Новосілка Запорізької області, розташоване на трасі Т0509. За 8 кілометрів на північ розташоване село Богоявленка», – зазначили у Міноборони Британії.

Читайте також: Зеленський про вихід ЗСУ з Вугледару: Головне - зберегти життя бійців

Як повідомляв Укрінформ, 2 жовтня оперативно-стратегічне угруповання військ "Хортиця" заявило, що вище командування надало дозвіл на виведення підрозділів Збройних сил України з Вугледара з метою збереження особового складу і бойової техніки та зайняття положення для ведення подальших дій.