Ситуація на фронті та Курська операція: Зеленський провів зустріч із Сирським

Президент України провів зустріч із Головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським, під час якої заслухав доповідь про поточну ситуацію на фронті, а також про операцію в Курській області.

Як передає Укрінформ, про це Володимир Зеленський повідомив у вечірньому зверненні.

«Була доповідь про поточну ситуацію на фронті. Покровський напрямок, Курахівський, Лиманський. Головком разом з іншими військовими, з представниками Міністерства оборони наступного тижня працюватимуть із нашими партнерами щодо деталей Плану перемоги - військових пунктів Плану і стратегічних безпекових», - зазначив він.

Відео: ОП

Глава держави нагадав, що сьогодні минуло два місяці від початку Курської операції.

«Сьогодні – два місяці наших військових дій у Курській області. І це дуже важливий етап війни. Те, що значно допомогло й надалі допомагає нашій державі. Українці довели, що можуть витискати війну в Росію. І за достатньої підтримки партнерів зможемо тиснути на Росію саме так, як потрібно, щоб у Росії відчували, що війна нічого їм не дасть», - наголосив Зеленський.

Президент подякував українським військовим, які роблять усе, щоб поповнювати обмінний фонд: «Наша Курська операція дала один із найбільших внесків в обмінний фонд заради звільнення українців із полону. Це важливо. Ми будемо тиснути на Росію ще сильніше, бо лише силою можна наблизити мир».

Читайте також: Зеленський про Курську операцію: Наші активні дії тривають

Також Володимир Зеленський розповів про зустріч із Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем щодо «роботи впродовж наступних тижнів і комунікації з партнерами». Окремо він розповів про те, що відправив начальника Генштабу Анатолія Баргилевича і віцепремʼєр-міністра Ольгу Стефанішину у відрядження до Вашингтона.

Як повідомляв Укрінформ, \Зеленський в інтерв'ю американському тижневику The New Yorker заявив, що операція ЗСУ в Курській області вже показала певні результати, однією з цілей є розкрити росіянам справжнє ставлення Путіна до власного народу.

Фото архівне: ОП