На Донеччині минулої доби росіяни вбили трьох людей, ще 12 - поранені

Фото

Минулої доби, 6 жовтня, російські загарбники вбили трьох жителів Донецької області та ще 12 людям завдали поранень.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін.

"За 6 жовтня росіяни вбили 3 жителів Донеччини: у Костянтинівці, Часовому Яру та Іллінці. Ще 12 людей в області за добу дістали поранення", - зазначив очільник ОДА.

«Ворог скинув на цивільних 11 авіабомб. Загалом поліція зафіксувала 2 817 обстрілів по лінії фронту та житловому сектору. Пошкоджено 93 цивільних об’єкти, з них 50 житлових будинків», - йдеться у повідомленні поліції Донеччини.

За даними поліції, атак зазнали 19 населених пунктів: міста Дружківка, Костянтинівка, Краматорськ, Лиман, Миколаївка, Покровськ, Торецьк, Часів Яр, селища Біленьке, Олексієво-Дружківка, Шевченко, села Ізмайлівка, Іллінка, Осикове, Серебрянка, Сонцівка, Шахове, Шахтарське, Юрківка.

Наслідки російських ударів по Донеччині / Фото: Національна поліція

Зокрема, по Костянтинівці росіяни завдали шість ударів - чотирма бомбами «ФАБ-250» з модулем УМПК, ракетою «Х-31», артилерією. У результаті одна цивільна особа загинула, ще дві дістали поранення. Пошкоджено чотири багатоквартирних і 12 приватних будинків, медзаклад, три адмінбудівлі, кафе, магазин, торговий павільйон, господарську споруду, автомобілі, комунікації.

В Іллінці окупанти вдарили дроном по цивільному авто, де одну людину вбили, ще одну поранили.

У Часовому Яру внаслідок дронової атаки є загиблий і поранений серед цивільного населення,

На Біленьке загарбники скинули керовану авіабомбу «УМПБ Д-30СН», через що травм зазнали троє мирних жителів, зокрема хлопчик 2018 року народження. Пошкоджено дев’ять приватних осель і два цивільних автомобілі.

По одному пораненому – у Торецьку, Ізмайлівці, Серебрянці, Шахтарському, Шевченко.

Краматорськ війська РФ атакували надзвуковою крилатою протикарабельною ракетою «Х-22» та бомбою «УМПБ Д-30СН» - пошкодили підприємство, адмінбудівлю та вісім цивільних авто.

Через влучання російських ФАБів у Дружківці пошкоджень зазнали приватний будинок і господарча споруда, в Олексієво-Дружківці – підприємство.

По Миколаївці влучили дві керовані авіабомби «ФАБ-250» з модулем УМПК, де руйнувань зазнали два багатоквартирних і 15 приватних будинків, підприємство.

Лиман ворог накрив з РСЗВ «Ураган», там пошкоджено п’ять приватних будинків. У Покровську російський дрон пошкодив цивільне авто.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як підкреслив Філашкін, загальна кількість жертв російської армії на Донеччині (2800 загиблих та 6237 поранених) подана без урахування Маріуполя та Волновахи.

Читайте також: Росіяни вдарили по Харкову КАБами - мер

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок обстрілу Костянтинівки знищене відділення Укрпошти, поранення отримала начальниця.

Фото: Нацполіція, ілюстративне