У Торецьку бої йдуть за кожен підʼїзд - речниця ОТУ «Луганськ»

У Торецьку Донецької області ситуація постійно змінюється, бої йдуть за кожен підʼїзд.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила речниця оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" Анастасія Бобовнікова, передає кореспондент Укрінформу.

"Ворог наступає, постійні штурми. Проте сьогодні ми не дозволили ворогу просунутися. Найгарячіше зараз на Торецькому напрямку. Бої ведуться у самому Торецьку, ситуація нестабільна, бої ведуться буквально за кожен підʼїзд", - сказала Бобовнікова.

За її словами, окупанти зайшли на східну околицю Торецька, дещо просунулися по вулиці Центральна у напрямку шахти "Центральна". Але, за словами речниці ОТУ, ситуація постійно змінюється: "То ми відбиваємо у них (окупантів - ред.) вогневі пункти, то вони десь знищують наші, але ми їх постійно відновлюємо і намагаємося повертати те, що захопили окупанти, і не даємо їм просунутися з усіх сил, чого б це нам не коштувало".

Речниця ОТУ "Луганськ" зазначила, що тривають також бої за селище Нелипівка, що на північний захід від Нью-Йорка.

"Тактика схожа на ту, яку вони застосовують в Торецьку. ...Вони "рівняють" місто з артилерії і потім постійно штурмують малими групами з 3-4-5 осіб, ці штурми йдуть протягом доби", - сказала Бобовнікова.

Щодо ситуації в районі Часового Яру, вона складна, проте контрольована, зауважила речниця. За її словами, українські підрозділи, які стоять там, не дають ворогу просуватися.

"І незважаючи на те, що противник прагне захопити Часів Яр, але на цей момент оточити його вони можливості не мають", - наголосила Бобовнікова.

Читайте також: На Донеччині минулої доби росіяни вбили трьох людей, ще 12 - поранені

На Сіверському напрямку, за її словами, ворог під час штурмів застосовує різноманітну техніку, як-от бойові машини піхоти, мотоцикли. Зокрема, у неділю, 6 жовтня, ворог намагався вести штурм на мотоциклах, проте втратив 20 чоловік особового складу і техніку.

Як повідомляв Укрінформ, на фронті від початку доби відбулися 88 бойових зіткнень, на п'яти напрямках бої тривають, найгарячіше нині на Лиманському та Куп’янському.