Бійці СБУ уразили кожен восьмий танк зі знищених на фронті - речник

Від початку повномасштабного вторгнення співробітники СБУ вразили 1226 російських танків, це фактично кожен восьмий танк.

Як передає Укрінформ, про це в телеефірі розповів речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко.

«Загалом з початку війни співробітники СБУ вразили уже 1226 російських танків. І це цифра на початок цього тижня, вона постійно зростає. А це означає, що фактично кожен восьмий танк, який Україна знищила у війні з Російською Федерацією, був знищений безпосередньо Службою безпеки України», - повідомив Дехтяренко.

Крім того, за його словами, Служба безпеки знешкодила тисячі одиниць іншої зброї ворога - артилерійські системи, засоби ППО, радіоелектронної боротьби та інше.

Коментуючи збиття російського гелікоптера над Курською областю з допомогою FPV-дрона, Дехтяренко зауважив, що вже зафіксовано два таких випадки.

Читайте також: Російська армія втратила в Україні ще 1340 військових й один засіб ППО

«Що стосується гелікоптера в Курській області, то це справді унікальний і дуже рідкісний випадок, коли FPV-дронам вдалося уразити вертоліт у польоті. І на рахунку спецпризначенців СБУ вже два таких збиття на льоту, причому обидва вони відбулися на Курщині», - поінформував речник.

Як повідомляв Укрінформ, 7 серпня Сили оборони знищили російський вертоліт Мі-28 над Курською областю з допомогою FPV-дрона.