Десять кілометрів від ядерних об'єктів: дрони РФ знову пролітали біля Південноукраїнської АЕС

У ніч на 7 жовтня російський ударний безпілотник пролетів поруч із майданчиком Південноукраїнської атомної електростанції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЕК «Енергоатом» у Телеграмі.

«В ніч з 6-го на 7-ме жовтня два російських БпЛА були зафіксовані поруч з промисловим майданчиком Південноукраїнської АЕС. Відстань прольоту шахедів від ядерних об'єктів становила менше 10 км», - йдеться у повідомленні.

Енергоатом заявляє про кратне збільшення фіксації російських БпЛА біля АЕС за останній час, що може свідчити про підготовку Росії до ударів по українській ядерній інфраструктурі.

Читайте також: Захист енергетичних об’єктів: чи готові АЕС та ГЕС до російських атак?

«Країна-агресорка робить ці кроки абсолютно усвідомлюючи можливі наслідки. Це ядерний тероризм і залякування всього світу радіаційною аварією», - прокоментував в.о. голови правління Енергоатома Петро Котін.

Як повідомлялося, під час російської атаки вночі на 25 вересня зафіксований проліт ударного безпілотника поблизу майданчика Рівненської атомної електростанції. Проліт дрона біля ХАЕС був зафіксований 22 вересня.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга поінформував Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) про підготовку Росією ударів по критичних обʼєктах ядерної енергетики України напередодні зими.

Фото: Aleksandr Gusev/PACIFIC P/SIPA