До проєкту «Хочу жить» за два роки звернулися понад 40 тисяч росіян

За два роки з моменту запуску державний проєкт «Хочу жить» отримав 40 157 звернень від росіян, і ця кількість продовжує зростати, незважаючи на всю протидію з боку російських спецслужб.

Як передає Укрінформ, про це Єдиний центр прийому звернень військовослужбовців РФ щодо здачі в полон «Хочу жить» повідомляє в Телеграмі

«Незалежно від ситуації на лінії бойового зіткнення, операції з евакуації російських військовослужбовців, які добровільно здалися, через лінію фронту не припиняються і стабільно проводяться нашими оперативниками. У середньому кожні 2 дні ми виводимо на українську сторону представників ЗС РФ», - ідеться в повідомленні.

Проєкт «Хочу жить» – це гарантія збереження життя тих росіян, яких кремлівський режим ставить перед вибором: померти під вогнем українських військових або бути обнуленим своїми ж за небажання загинути.

Читайте також: На ТОТ Запоріжжя росіяни почали «призов» - Федоров радить українцям звертатися до проєкту «Хочу жить»

«Конфіденційність гарантується. Ви будете оформлені як той, хто потрапив у полон у бою, і ви станете для «Батьківщини» одним із тисяч військовополонених. Тільки на відміну від них, ви зможете залишитися в Україні. Вас не включатимуть до списків на обмін, доки ви самі цього не попросите. Ви зможете пересидіти війну в нормальних умовах, а не в російській в'язниці або безглуздо загинути на фронті, а потім повернуться додому», - зауважили в Єдиному центрі прийому звернень військовослужбовців РФ щодо здачі в полон.

Як повідомлялося, «Хочу жить» - державний проєкт, покликаний допомогти військовослужбовцям РФ безпечно здатися в полон. Він був запущений у серпні 2022 року.