За добу на фронті 172 боєзіткнення, на Курахівському напрямку ЗСУ зупинили 40 атак

Дані Генштабу

На лінії фронту впродовж минулої доби зафіксовано 172 бойові зіткнення, найбільше - на Курахівському і Покровському напрямках.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

"Ситуація на фронті залишається складною. Противник, використовуючи свою перевагу в живій силі та техніці, безупинно атакує наші позиції. Українські захисники стійко стримують натиск окупантів, завдають ворогу значних втрат. Загалом протягом минулої доби зафіксовано 172 бойових зіткнення", - йдеться в повідомленні.

За уточненою інформацією Генштабу, вчора ворог завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах одного ракетного удару із застосуванням трьох ракет, а також 82 авіаударів, зокрема, скинув 137 КАБів. Крім цього, здійснив 3460 обстрілів, з них 70 із реактивних систем залпового вогню, та застосував 1190 дронів-камікадзе.

Окупанти завдавали авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Яструбине, Павлівка, Тур’я, Хотінь, Кіндратівка, Новоіванівка, Гірки, Волфине, Ободи, Річки, Питомник, Харків, Малі Проходи, Борівська Андріївка, Петропавлівка, Черкаська Лозова, Берестове, Вишневе, Першотравневе, Богуславка, Загризове, Торське, Ямполівка, Лиман, Дронівка, Сіверськ, Юрківка, Часів Яр, Костянтинівка, Дружківське, Дружба, Катеринівка, Торецьк, Олександропіль, Катеринівка, Новодарівка, Богоявленка, Велика Новосілка, Лобкове, Новопіль, Мала Токмачка, Львове.

За даними Генштабу, на Харківському напрямку ворог намагався чотири рази штурмувати в районах Вовчанська і Стариці. Крім цього, окупанти атакували керованими авіаційними бомбами Харків, внаслідок чого постраждало мирне населення та цивільна інфраструктура.

Читайте також: У Вовчанську росіяни задіюють тактику «підземних кротів» - військові

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 18 атак загарбників. Сили оборони відбивали штурмові дії ворога неподалік Синьківки, Петропавлівки, Новоосинового, Вишневого, Степової Новоселівки, Лозової та Кругляківки.

На Лиманському напрямку ворог атакував 19 разів, намагався вклинитися в оборону України поблизу Макіївки, Греківки, Вишневого, Нововодяного, Торського, Невського, Новосадового та Діброви.

Повідомляється, що на Сіверському напрямку українські захисники відбивали два штурми російських загарбників - поблизу Івано-Дар’ївки та Спірного.

На Краматорському напрямку окупанти атакували чотири рази у районах Калинівки, Часового Яру, Ступочок та Білої Гори.

Генштаб інформує, що на Торецькому напрямку ворог, активно застосовуючи авіацію, здійснив 12 атак неподалік Торецька, Неліпівки та Диліївки.

На Покровському напрямку українські військові зупинили 37 штурмових і наступальних дій окупантів у бік населених пунктів Суха Балка, Новоторецьке, Промінь, Сухий Яр, Лисівка, Крутий Яр, Новогродівка та Селидове. Найбільша концентрація атак була поблизу Селидового та Лисівки, зауважили у Генштабі.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 40 атак. Найактивніше окупанти намагалися просунутися в районах Катеринівки й Антонівки. Окрім того, ворог атакував у бік Цукуриного, Новоселидівки, Гірника, Максимільянівки, Георгіївки, Костянтинівки, Курахівки, Ізмайлівки, Гострого, Курахового та Водяного.

Читайте також: Росіяни перекидають штурмові групи до Роботиного на Запоріжжі - Сили оборони

На Времівському напрямку ворог здійснив шість штурмів позицій Сил оборони в районі Богоявленки.

Зазначається, що на Оріхівському напрямку війська РФ два рази штурмували позиції Сил оборони в районах Роботиного та Новоданилівки.

На Придніпровському напрямку ворог здійснив шість атак.

Тим часом триває операція українських Сил оборони у Курській області. За даними Генштабу, російська авіація за минулу добу завдала 10 авіаударів одинадцятьма КАБами по власній території.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями ворог з території РФ активно застосовує артилерію та авіацію для обстрілів українських населених пунктів.

Українські захисники завдають окупаційним військам відчутних втрат в живій силі, техніці та активно підривають наступальний потенціал ворога у тилу. За минулу добу ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили п’ять районів зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, засіб протиповітряної оборони та командний пункт російських загарбників.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ у живій силі з 24 лютого 2022 року по 9 жовтня 2024 року складають близько 664 тисяч 120 осіб, зокрема за останню добу ліквідовані 1150 загарбників.

Фото: Генштаб ЗСУ