Сили оборони до кінця року отримають більше артсистем AS-90 - Умєров

Міністр оборони України Рустем Умєров обговорив із британським колегою Джоном Гілі подальші кроки для підтримки Сил оборони та інвестиції в український оборонно-промисловий комплекс.

Про це Умєров повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Зустрівся з великим другом України та моїм колегою, міністром оборони Великої Британії Джоном Гілі. Головна тема зустрічі — подальші кроки для підтримки Сил оборони — як зараз, так і в майбутньому. Велика Британія діє на випередження, забезпечуючи наших воїнів необхідними боєприпасами: артилерійські, мінометні, ППО, протитанкові міни. Це приклад для інших партнерів, адже своєчасні поставки дозволяють ефективніше нищити ворога», - зазначив очільник МОУ.

За його словами, до кінця року на фронті зʼявиться більше артилерійських систем AS-90.

«Також маємо добрі новини щодо далекобійної зброї та роботизованих систем — ворог відчує це на полі бою», - зазначив міністр.

Крім того, Британія активно працює над тренуванням та укомплектуванням українських бригад стратегічного резерву. Умєров зауважив, що разом із Гілі планує опрацювати список першочергових потреб, які будуть профінансовані за рахунок заморожених російських активів.

Сторони також працюють над питанням інвестицій в український ОПК.

Читайте також: Французькі винищувачі Mirage 2000 будуть оснащені так, щоб ми мали перевагу над ворогом - Умєров

«Ключове питання — інвестиції в українську оборонну промисловість. Британія вже залучена у виробництво, але наше завдання — розширити ці можливості та наростити виробництво в ОПК», - зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Президент Володимир Зеленський прибув до Лондона та провів зустріч із Премʼєр-міністром Великої Британії Кіром Стармером.