Атака РФ на порти Одещини: під обстріл потрапило судно із гуманітарним вантажем ООН

Під час російської атаки у ніч на 10 жовтня по портах під обстріл потрапив контейнеровоз із фасованою соняшниковою олією, партія якої була гуманітарним вантажем на замовлення ООН для постачання до Палестини.

Як передає Укрінформ, про це міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль повідомив у Фейсбуці.

«У ніч на 10 жовтня держава-терорист вчергове вдарила балістичною ракетою по портах. Загинули 8 осіб, 11 отримали поранення», - зазначив він.

Читайте також: Атака на портову інфраструктуру Одещини: кількість жертв зросла до восьми, поранених - дев’ятеро

За інформацією Коваля, під обстріл потрапило також судно, на борту якого було 45 контейнерів із фасованою соняшниковою олією. «Ця партія була гуманітарним вантажем на замовлення ООН для постачання до Палестини», - уточнив він.

«Україна, попри війну, постачає продукцію для 400 млн людей у світі. Тому ми потребуємо посилення захисту неба над нашою країною. Потребуємо подальшої підтримки міжнародної спільноти. Адже сьогодні продовольча безпека України – це і продовольча безпека світу», - наголосив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 9 жовтня ворог атакував балістикою портову інфраструктуру Одещини. Під час атаки ушкоджень зазнало цивільне судно під прапором Панами – контейнеровоз Shui Spirit.

Фото: Міністерство аграрної політики та продовольства України