Удари ЗСУ по військових складах у Росії посилять нестачу боєприпасів у росіян - розвідка Естонії

За даними естонської розвідки, удари Збройних сил України по складах з артилерійськими боєприпасами в РФ ще більше посилять нестачу боєприпасів у росіян.

Як передає Укрінформ, про це повідомив естонський мовник ERR.

Голова розвідцентру Сил оборони Естонії полковник Антс Ківісельг на пресконференції зазначив, що Україна продовжує атаки ударними безпілотниками вглиб російської території – по складах з боєприпасами. Зокрема ЗСУ завдали удару по центральному ракетно-артилерійському складу в населеному пункті Карачев у Брянській області. За даними відкритих джерел, там зберігалися боєприпаси з Північної Кореї. Це вже четвертий склад із артилерійськими боєприпасами, знищений під час атак безпілотниками.

«Атаки на військові склади РФ, мабуть, продовжаться, що ще більше посилить нестачу російських боєприпасів», - сказав Ківісельг.

Читайте також: Удар СБУ по Воронезькій області: ЗМІ показали супутникові знімки аеродрому «Борисоглєбськ»

Він додав, що внаслідок високоточного удару ЗСУ 3 жовтня загинули шість північнокорейських офіцерів, які перебували на російських позиціях у зоні бойових дій. «У зв'язку з цим у російських соцмережах поширюються чутки про можливе прибуття північнокорейських підрозділів в Україну. Водночас українські посадові особи прокоментували, що північнокорейські військовослужбовці супроводжують постачання боєприпасів. Їхня мета - фіксувати дефекти і стежити за використанням боєприпасів», – зазначив полковник.

На його думку, це показує, що РФ усе більше залежить від допомоги Північної Кореї для продовження бойових дій.

Читайте також: Ворог збільшив використання снарядів із КНДР на Харківщині - військові

Голова розвідцентру естонських Сил оборони стисло описав обстановку на фронтах російсько-української війни. За його словами, російські підрозділи, ймовірно, отримали розпорядження підняти бойовий темп задля досягнення тактичних цілей до настання "грязьового сезону".

Ківісельг додав, що, як показує досвід 2023 року, "грязьовий сезон" не завжди є значною перешкодою для наступальних дій російських військ, тому такі операції будуть продовжуватись і після настання холодів.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 9 жовтня підрозділи Сил безпілотних систем ЗСУ успішно провели операцію з ураження ворожого арсеналу поблизу н.п. Карачев, Брянської області РФ.