Сирський заявляє про позитивну динаміку ураження ворожих цілей ударними дронами

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Олександр Сирський заявляє про позитивну динаміку ураження і знищення російських цілей ударними дронами за підсумками вересня.

Як передає Укрінформ з посиланням на сторінку головнокомандувача ЗСУ у Фейсбуці, Сирський провів традиційну щомісячну нараду з командирами підрозділів безпілотних систем у закритому форматі відеоконференцзв'язку.

Учасники наради підбили проміжні підсумки спільної роботи.

Сирський заслухав доповідь командувача Сил безпілотних систем ЗСУ полковника Вадима Сухаревського щодо формування визначених підрозділів, а також результатів застосування дронів у районах виконання бойових завдань.

Також, за його словами, доповідали керівники структурних підрозділів видів і родів Збройних сил та інших складових Сил оборони України щодо розвитку спроможностей підрозділів безпілотних авіаційних комплексів.

"Визначив конкретні задачі з прискорення розвитку цього роду сил, нарощування чисельності підрозділів БпАК, реагування на нові виклики з боку ворога та впровадження на полі бою передових технологічних розробок", - повідомив головнокомандувач ЗСУ.

Командири конкретних полків і батальйонів поділились досвідом та висловили свої пропозиції, зазначив він.

"За підсумками вересня маємо позитивну динаміку ураження і знищення ворожих цілей ударними дронами. Відтак, 147 військовослужбовців підрозділів БпАК, які успішно нищать ворога та його техніку, заохотив відзнаками головнокомандувача", - підкреслив Сирський.

Читайте також: На фронті за добу - 169 зіткнень, найбільше атак на Покровському і Курахівському напрямках

Як повідомляв Укрінформ, 9 жовтня вночі підрозділи Сил безпілотних систем ЗСУ уразили арсенал у Брянській області РФ, який використовується для зберігання та модернізації артилерійського та ракетного озброєння, зокрема іранського походження.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, на території складу зберігалися боєприпаси до ракетно-артилерійського озброєння, зокрема ті, що надійшли з КНДР, а також керовані авіаційні бомби. Значна частина з них розміщувалася під відкритим небом.