Російський флот уже не може вплинути на перебіг бойових дій - Плетенчук

Російський флот по суті втратив можливості впливу на українському театрі бойових дій.

Як передає Укрінформ, про це в телеефірі заявив речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, відповідаючи на запитання про те, яка частина російського флоту становить реальну загрозу.

На думку Плетенчука, російський флот втратив можливості впливати на перебіг бойових дій в Україні.

«Який би не був ступінь готовності та кількість одиниць (російського флоту – ред.) – вплинути на перебіг бойових дій на нашому театрі це фактично не може. Навіть незважаючи, що деякі одиниці могли б перекинути внутрішніми водами, вони цього робити не будуть, тому що не можуть дати ради навіть тим одиницям, що в них залишаються у Чорноморському флоті, який фактично паралізований в азово-чорноморському регіоні. Що стосується інших акваторій, як, наприклад, Середземномор’я, то звідти вони сюди так само не можуть потрапити. Що стосується Каспію, з яким нас з’єднує канал, то вони його для цього сполучення не використовують», - сказав Плетенчук.

На його переконання, слабкість російського флоту підтверджують реальні бойові дії в Україні. Він висловив скепсис щодо Росії як потужної морської держави.

Читайте також: Нафтобаза у Феодосії майже повністю знищена - соцмережі

«Вони себе вважають потужною морською державою, але в будь-якому разі вони технологічно відстають від країн НАТО, і їхній рівень боєготовності ми бачили в нашому Чорному морі й відповідно рівень тактики й стратегії теж. Тому грати м’язами можна, але реальні бойові дії розставляють все по своїх місцях, і картина виявляється трошки інакшою», - зазначив Плетенчук.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у ВМС ЗСУ прокоментували залучення Росією моряків до піхотних підрозділів як свідчення кадрового дефіциту у ворога.