Цьогоріч додалось 17 нових зразків техніки для розмінування - Міноборони

Фото

Протягом дев'яти місяців 2024 року Міністерство оборони України кодифікувало і дозволило для використання у Силах оборони 17 зразків техніки для розмінування.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба МОУ.

"Упродовж дев'яти місяців 2024 року Міністерство оборони України кодифікувало і дозволило для використання у Силах оборони 17 зразків техніки для розмінування, зокрема 5 - вітчизняного виробництва", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, українські зброярі виготовляють необхідні для Сил оборони колійні (каткові) мінні трали, саперні автомобілі, індивідуальні набори для розмінування, сучасні імпульсні металошукачі.

Також серед кодифікованих для Сил оборони іноземних зразків техніки для розмінування – хорватські ланцюгові й каткові трали, німецькі комплексні системи протимінного захисту та пошуку мін, британські фрезові катковітрали, комплекси для розмінування, американські інженерні бронемашини тощо.

Читайте також: Інвестиції у виробництво зброї: Президент доручив Міноборони реалізувати французьку модель взаємодії

Варто додати, що до виготовлення засобів для розмінування активно долучаються вітчизняні виробники наземних роботизованих комплексів. Оборонне відомство вже кодифікувало кілька зразків НРК, які ефективно виконують функції розмінування: «Змій», «Вепр», «FOX 2».

Як повідомляв Укрінформ, упродовж дев'яти місяців 2024 року Міністерство оборони кодифікувало і дозволило для використання у Силах оборони 70 інженерних засобів: 47 вітчизняного та 23 - іноземного виробництва.

Фото: Міноборони