На фронті за добу - 171 боєзіткнення, найбільше ворожих атак - на Курахівському напрямку

Дані Генштабу

Минулої доби на лінії фронту відбулося 171 бойове зіткнення, найбільше російських атак відбили на Курахівському напрямку.

Про це у Фейсбуці повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передає Укрінформ.

"Загалом протягом минулої доби зафіксовано 171 бойове зіткнення", - йдеться у зведенні.

За інформацією Генштабу, загарбники завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах 5 ракетних ударів із застосуванням 13 ракет, а також 65 авіаударів, зокрема скинули 130 КАБів. Ворог також здійснив понад 4500 обстрілів, з них 169 — із реактивних систем залпового вогню.

Армія РФ завдавала авіаударів, зокрема, в районах населених пунктів Товстодубове, Сваркове, Юнаківка, Шалигіне, Олександрія, Миропілля, Яструбщина Сумської області; Ківшарівка, Малі Проходи Харківської області; Греківка та Твердохлібове Луганської області; Торецьк, Суха Балка, Богоявленка, Велика Новосілка Донецької області; Темирівка, Мала Токмачка, Білогір'я та Оріхів Запорізької області.

Читайте також: Із Куп'янська і трьох прилеглих громад оголосили обов'язкову евакуацію усіх цивільних

Генштаб інформує, що минулої доби на Харківському напрямку армія РФ 11 разів штурмувала у районах Вовчанська та Стариці.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 28 атак. Сили оборони відбивали штурмові дії окупантів неподалік Кучерівки, Новоосинового, Грушівки, Піщаного, Глушківки, Лозової, Кругляківки, Петропавлівки, Колісниківки та Вишневого.

На Лиманському напрямку загарбники атакували 16 разів - намагалися вклинитися в оборону поблизу Греківки, Макіївки, Невського, Зарічного та Торського.

На Краматорському напрямку окупанти атакували три рази - у районах Калинівки, Ступочок та Предтечиного.

На Торецькому напрямку російські війська за підтримки авіації здійснили дев’ять атак неподалік Торецька, Дачного та Щербинівки.

На Покровському напрямку українські оборонці зупинили 26 штурмових і наступальних дій загарбників у бік Новотроїцького, Миролюбівки, Променя, Красного Яру та Крутого Яру. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу населеного пункту Селидове, зауважили у Генштабі.

За його даними, на Курахівському напрямку Сили оборони відбили 40 атак. Повідомляється, що найактивніше окупанти намагалися просунутися в районах Новодмитрівки та Георгіївки. Окрім того, ворог атакував у бік Кремінної Балки, Цукуриного, Новоселидівки, Костянтинівки, Антонівки та Катеринівки.

Читайте також: Сили оборони вночі збили 51 «Шахед», 60 безпілотників локаційно втрачені

На Времівському напрямку війська РФ здійснили два штурми українських позицій у районах Роздольного та Богоявленки, активно задіював штурмову і бомбардувальну авіацію.

На Оріхівському напрямку окупанти атакували у бік Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку російські війська п’ять разів намагалися витіснити з позицій українські підрозділи, але дістали жорстку відсіч і зазнали втрат, поінформували у Генштабі.

Зазначається, що на Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями російська армія з території РФ активно застосовує артилерію та авіацію для ударів по районах українських населених пунктів.

Читайте також: В ГУР показали, як масштабно знищують російську артилерію на Харківщині

У Генштабі ЗСУ поінформували, що триває операція у Курській області. Авіація ворога продовжує завдавати ударів керованими авіаційними бомбами по своїй території. На цей час відомо про 16 авіаударів із застосуванням 23 КАБів. Також ворог здійснив 191 артилерійський обстріл.

Українські військові завдають окупаційним військам відчутних втрат у живій силі, техніці та активно підривають наступальний потенціал ворога у тилу.

За минулу добу авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони України уразили 20 районів зосередження особового складу, озброєння і військової техніки ворога. Крім того, уражено наземну станцію БПЛА, артилерійську систему та польовий склад боєприпасів загарбників.

Як повідомлялося, загальні бойові втрати російських військ у живій силі з 24 лютого 2022 року по 16 жовтня 2024 року становлять близько 672 тисяч 850 осіб, зокрема 1450 за останню добу.